Maanantaiaamuna lähdettiin kymmenen hujakoilla ajelemaan halkipoikki Suomen. Keli oli ankean harmaa ja muuttui hetki hetkeltä sumuisemmaksi. Reitti meni kohti Iisalmea ja siitä länteen. Tämä suora taisi olla karvan yli 4 kilometriä.

Sumu sakeni, mitä lähemmäksi Ylivieskaa pääsimme:

Latokokous lakeuksilla:

Menimme viemään myllyn huoltoon sinne missä se on valmistettukin:

Mylly jäi porttien sisäpuolelle kärryn kera ja me menimme:

Rentoutumaan, minun näkökulmastani. Shoppailemaan siis. Kaksi kassillista lähti tavaraa. Toisessa kassissa oli työasu miehelle toisessa yhtä sun toista, mm. joululahjoja.

Kännykän navigaattorilla suunnistimme hotellille. Metka peli. Löysi hotellin pelkän nimen avulla.

meidän huone oli tuolla toisessa kerroksessa:

Mies meni saunomaan ja minä kuumaan suihkuun. Kullakin oma mieltymys. Ja puhdistautumisrituaalien jälkeen menimme hotellin ravintolaan syömään. Tungosta ei ollut, mutta ruoka oli hyvää. Suorastaan loistavaa. En muista milloin olisin syönyt yhtä hyvää.  Täysi kymppi kokille!!

Sapuskan jälkeen pyörimme takaisin huoneeseen. Hetki telkkarin tuijotusta ja unihiekat silmiin. Ei tarvinnut kahdesti käskeä nukkumaan. Taisin sammua heti. Yöllä toki heräsin kahdesti yskimään keuhkot pihalle, mutta muuten kukaan ei potkinut ja pyörinyt.

Aamulla aamiaiselle ja kamat kasaan. Menin käynnistämään auton ja napsin pari kuvaa. Pääsin takaisin shoppailemaan, koska kieltäydyin kunniasta kierrellä maatalouskauppoja traktoreita katsellen

Nyt kun tiesi mitä milläkin osastolla oli, kävin kiertämässä juuri itselle mieluiset paikat ja löysinkin vielä yhtä ja toista ostettavaa.. 

Kotimatka alkoi, kun kävimme myllyn ja kärryn. Vaskikellojen vastapäätä olevalla oliskohan ollut ABC-asemalla kävimme kahvilla ja Iisalmen tällä puolen syömässä.

Kaunis kirkko matkan varrelta:

Matkan varrella kuvailin mikä sattui miellyttämään ja ehdin napata liikkuvassa autossa.

Kyllä meikä aina reissussa lehmät löytää...

Kotona oltiin ihan ihmisten aikoihin. Piti vielä lapsenvahtina toiminut mummi köyrätä kotiinsa. Kotona olinkin jo ihan raato.