Eira oli onneksi pysynyt karsinassa yön yli.  Lantakone oli kaput taas vaihteeksi. Yhdysvaijeri poikki. Olen niin kurkkuani myöten täynnä sitä konetta.. Eilen aamulla kävi tankinhuoltomies vaihtamassa ohjelmointikortin masiinaan. Se oli ihan sekaisin koko järjestelmä. Saattoi pestä tankkia aamun asti.

Alkoivat aamulla sitä säätää, minä lypsin sitten yksikseni lehmät.  Loppupuolella lypsyä oli lähdettävä tupaan. Eipä ollut kuin viimeiset tankkielukat lypsyssä, mm. se Venla.

Lääketesti tein päivällä Vikkelästä ja Totista. Järjestyksessä toinen testi. Totilla oli umpituubit. Ja ekassa lääketestissä elukassa oli vielä maitoa. Ihmettelen, millä tuurilla ihmiset lypsää jotka eivät tee lääketestiä umpituubihoidon jälkeen. Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta. Muutamalla elukalla on jäänyt umpituubeista lääkettä maitoon. Tällä kertaa molemmat sai tankkiin. Se helpottaa etenkin Vikkelän suhteen, elukka on tulossa lypsylle joka väliin.

Eira ja Tähti lähtivät taivasautoon. Molemmat astelivat lastaussiltaa rauhallisesti. Kurja teuraskuski kolhi olkapääni karsinan portilla. Ei yhtään katsonut ja paukaisi portin suoraan olkapäähäni. Mulkaisin sitä, mutten viitsinyt sanoa sille mitään. Tähdet (enkä tarkoita lehmää) tanssivat silmissä..

Vaijeria ei tietenkään saanut vielä korjattua ja sanon että ompa mielenkiintoista tuo sonnanajo. Toinen vahtii pääkourun vieressä ja toinen päivystää aparaatilla.

Mukuloita vasikkalassa. Hapanjuottoastialla käy kuhina: