Talliin kokoonnuttiin pakkaamaan jauhelihoja. Anoppi ja Heppu pussittivat isosta laarista pikkupusseja. Ja Nalle ja minä pakastimen päälle nostetusta ammeesta isoja pusseja.

Pari tuntia ja lihat olivat pakkasessa. Me Nallen kanssa pakattiin kaksi isoa laaria ja kaksi isoa sankollista lihaa ja anoppi ja Heppu sen yhden laarin.  Lisäksi laitoin tuvassa kaksi sisäfilettä pakkaseen. Toisen annoin anopille ja omamme laitoin kolmeen osaan ja pusseissa pakkaseen.

Eipä tarvi taas hetkeen raottaa lihakaupan ovea...

Tuvassa hilluin vajaan tunnin ja sitten taas navettaan. Laitoin likipitäen kaiken valmiiksi ja kerkesin lypsää kymmenen elukkaakin ennen ratsastamaan lähtöä.

Nenä jäätyi jo matkalla navetasta kotiin. Pirskatti lähes -15 astetta jo pakkasta oli kerennyt murjaista. Päätin laittaa haalarini tunnille.

Tunnilla hirnuivat Riku-Liepu-Roi-Viki ja Prinssi. Mökö Prinssillä ja minä Rikulla.  Tehtävänä oli ratsastaa ristikkoa. Ensin ravissa. En ensin tajunnut mistä oli kyse, kun en ollut ikinä ennen sellaista tehtävää tehnyt ja toisena tehtävään jouduin. Alkusähläyksen jälkeen tehtävä sujui hyvin. Ensin ravissa molempiin suuntiin ja sitten ponit keskelle ja hepat laukalle kenttää ympäri. Ja vaihdettiin.

Laukat toiseen suuntaan ja sitten huilattiin käyntikierrokset.

Sitten oli tarkoituksena tehdä laukalla sama tehtävä. Mietiskelin ilmeisesti mielessäni tehtävän vaikeammaksi. Sillä kun olin tehtävän tehnyt, ei se niin vaikea sitten ollutkaan. Ainoa vaikeus oli vahtia ettei hevonen vaihtanut itsekseen toiseen laukkaan kesken tehtävän. Kerran Riku yritti, mutta estin sen.

Lopuksi hepat talliin. Mökön avustuksella RIkulle loimi laitettiin. Näyttipä söpöltä loimessaan. Niin, ja ei ollut kylmä ratsastustunnilla. Nyt menen iskemään mehumaijan tulille..