Kännykkä herätti 04:45, huonoakin huonompien yöunien jälkeen. Piti joutua aamutöille, kun Nallella oli reumapoli aamusta tietenkin. Aina on sanottu ajanvaraukseen, että saisko meille päiväaikoja, kun nuo aamut on niin hankalia järjestää. Ei mene jakeluun!

Samantien siitä asemalle hilpasin ja lehmyköitä siellä jo seisoskeli. Otin vielä parit jonoon ja aloitin tissinkoittelut.

Oisko tuo ollut kolmas rivi, jota olin menossa laskemaan asemalle. Tunkivat ja punkivat siinä toisiansa ja tarvitsin anopin apua saadakseni portin auki. Se kun avataan sieltä lehmien puolelta, ylhäällä seisten siis. Anoppi sai pakitettua hölmömpiä pois tugeksimasta. Samassa Ämmä puski päälleni! Mitään en voinut tehdä estääkseni pakoa. Toisessa päässä tietty oli portti auki. Lehmä runnoi meikäläisen takaputkea vasten. Portti saatiin onneksi seuraavan turvan edestä kiinni. Ei päässyt seuraava enää liiskaamaan. Onneksi tuo Ämmä on hoikkaa mallia, eikä päässyt luut ruskaamaan... Takareidet saivat liiskaantumista ja vasempaan ranteeseen koski, mutta unohdin vaivat kun aloitin uuden rivin esivalmistelut. Ämmä sai sitten kiertää väliportin kautta uudelleen lypsypuolelle. Ei päässyt kuin lehmä veräjästä...

Valio ja Vehnä jäivät nyt umpeen, Vanilla jo aijemmin. Vekki on kerran päivässä lypsyssä nyt. Heittäytyi hankalaksi asemalla. Potki ja riehui. Anoppi sanoi hoitavansa sen, mutta kieltäydyin. Sanoin, etten anna lehmän voittaa. Minä lypsän sen  -halusi se tai ei. Siipu jäi kiinni soluttamisesta. Alkusuihkeissa takasesta lenteli rutaleita.

Iltatöille menin ajoissa, sillä anoppi oli arvauskeskuksessa käymässä. Sanoin hälle, ettei ole kiirettä takaisin, kyllä minä hoidan. Sanoin sen isännällekin, että otan elikot mieluiseen järjestykseen asemalle ja lypsän vaikka sitten yksi kerrallaan jos ei muuten rouvat suostu yhteistyöhön.

Aseman sain täyteen, kun jo anoppi pyyhälsi navettaan. Iltatöillä kusahti toinen lehmä solutuksesta. Viinerin takanen se tällä kertaa kummitteli. Kakkapaska! Just, kun ei ollut yhtään lehmää kuurilla. Katotaan nyt meneekö ohi pelkällä erilleenlypsyllä..  Torkku laitettiin karsinaan, määrä 17. päivä. Nyt oli jo luut auenneet ja utare pulskistunut. Huomenna lähtee Viettelykseltä sarvet. Sillä määrä 13. päivä. Ja Lululle plus parille hieholle aloitetaan piikitykset. Lulusta otetaan huuhtelu. Muille Lulu saattaa olla arvoton lehmä, mutta meille painonsa arvosta

kultaa!!!