Hatti lähti aamupäivällä mummin matkaan. Pyörän turvaistuimessa ja Napun pyöräilykypärä päässä. Ei edes vilkuttanut...

Vatti oli päiväunilla ja Napun kanssa saneerattiin hiekkalaatikkoa. Kaivoin koko hiekkiksen läpi. Nostin kaikki rikkaruohot ,jotka olivat pesiytyneet laatikkoon. Viime syksynähän laatikossa kasvoi jopa vehnää!! 

Perkasin siis kaikki juuria myöten veks. Sitten kaivoin ulkopuolelta reunukset auki. Kaivoin reunojen takaa ja laatikosta ulos kolme!! muurahaispesää!! Kippasin pesät päällekäin laitumelle, tapelkoot siellä.

Korjasin rikkinäiset laudat ja suoristin vinon laatikon. Lisäsin alahelmaan lautoja. Nyt laatikko odottaa vaan lisähiekkaa. Kovin kriittisesti ei kannata lootaa syynätä, sillä korjaukset on tehty raksan jämälaudoista ja naulattu vieläpä entisillä nauloillakin.

Pikkuväki testailee iltapäivällä, uudistettua lootaa:

Tältä näyttää myös valmis kivetys kukkapenkin ympärillä:

Kivetys taas on tehty raksan jämä harkoista. Jotta kierrätetty on.

Vuorenkilvet ovat avanneet nuppujaan:


Kasvimaata aloittelin möyhentämään. Pitäisi saada ennen täysikuuta osa maahan. Kaalintaimia säilyi vain yksi hengissä. Ennen kesäkuun kymmenettä ei tosin kannata vihannesten taimia maahan lykkiä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä. Näillä leveysasteilla saattaapa vielä kesäkuun alussakin kylmä kangistaa.

Pikkuväki laitettiin sitten sisällä liukuhihnaa myöten suihkuun. Sarjatyöskentelynä yksi pyyhkeessä jatkokäsittelyyn ja toinen nakuna suihkun alle. Kolmasta riisumaan. Hetkessä oli koko konkkaronkka iltapalan ääressä. Siitä vielä unten maille. Itse kävin katsomassa Äpyli-hiehoa ja Välkettä ja tulin siihen tulokseen, että ennen nukkumaan vetäytymistä on mentävä mulkasemaan uudelleen.