Arkiaamu valkeni taas kuvainnollisesti, puoli viisi. Viideltä jo lypsimiä pesureista alas kiskoin ja väänsin hanat oikeaan asentoon. Anopin "pakotin" pitämään sairaslomansa ja lypsin yksin. Ukko tehkööt muut hommat.

Lehmät käyttäytyivät epäilyttävän kiltisti. Varmaan jotakin jäynää illaksi keksivät. Vain Venla pudotti koneen kerran. Kun suihkutin vettä arvoisan rouvan vetimille, hujahti sorkka voimalla samantien. Laitoin sitten rouvan koiven kiinni ja tarkastelin potkun aihetta. Noin nuppineulanpäänkokoinen jo rupi, pilkiksti vetimen päässä.  Hih hih...

Venla kävikin sitten lypsyn jälkeen mieltään osoittamassa asemalla. Veteli naruja ja tupeksi muuten vaan poistuvien lehmien edessä.

Ammu ja Ötökkä ovat jo ummessa. Ämpärin toisesta takasesta löytyi coli ja se menee erilleen. Vokaali on lääkkeellä.

Laskin rivin lehmiä pois ja  uuden tilalle. Laitoin portin kiinni ja jatkoin toisen puolen lehmien kimpussa. Käännyin sitten katsomaan, mikä elukoilla mätti kun eivät olleet vieläkään menneet paikoilleen.Vielä mitä! Olivat saaneet portin auki, lieneko sulkenut sen huonosti, ja marssineet tyytyväisinä suoraan syömään. Voi räkä!! Muistin vaan että, siinä oli yksi umpilehmä, Lulu ja Äyri. Äyrin sain helposti uudelleen livautettua välikäytävän portista takaisin. Lulu paineli karkuun. Olkoot. 

Viimeisiä siinä lypsin ja sain huijaattua Lulun asemalle. Se piti vielä erikseen ottaa, on vielä kaikkien hitainkin, mutta omapa oli mokani. Loput voivat odottaa iltaan. Ovatpahan ensimmäsenä tulossa jonoon.

Pesin siinä sitten odotellessani lypsimiä ja puolet asemasta. Viimeiseksi vielä se lääkelehmä, kun letku oli otettu tankista. Ammun konsertointi kuului hyvin kaiken mekkalan yli. Ammu lauloi serenaadiaan karsinassa.  

Laitoin aseman pesuun ja menin maitohuoneeseen huuhtelemaan rätit. Navetan kone on siis edelleen kaput. Huuhtelin ja puristin vedet pois joka ikisesta rätistä erikseen. Vähemmän sontaa tuvankonetta tukkimaan.

Iltapäivällä on taas lääkäriin meno, tällä kertaa Hatin kanssa kaksin. Nosti eilen illalla uudelleen kuumeen. Liekö sitten jälkitautia pukkaamassa.