Aamulla heräsin jo ennen herätystä. Nokka nimittäin oli ankkatukossa. Navetassa on muuten nyt hiukkasen viileätä. Alkuhommat teen takki päällä ja hanskat kädessä. Hanskat on välillä tuikattava käteen, varsinkin kun käy hakemassa laiskureita lypsylle. 

Laittelin ensi töikseni vasikoilla lämpimät juomat, puhdistettuihin astioihin. Alkoi kuhina käymään tuteilla. Hilla ahnurehti ensimmäisen sankon tyhjäksi.

Ydin ja Usva ovat liki ehtyneet. Ytimellä oli maitoa ehkä noin kaksi litraa ja Usvalla litra enemmän. Kumpikin liikkuu huonosti, niillä epäillään reumaa.  Eli ei ennusta hyvää kummallekaan. Vitamiinilta lypsin umpivetimen, koska siitä valui maitoa solkenaan. Kolme litraa lähtikin. Ne maidot menivät vasikoille. Vasikat kiittää.

Nyt kaikki vieno pyyntö yläkerranisännälle; että Torkku alkaisi herua. Se ei nimittäin poikimisen jälkeen ole antanut pisaraakaan. Utare ei ehtinyt täyttyä ennen äkkipoijintaa. Sekin oli kuukauden etuajassa.  Torkku tarvitsee kaiken avun mitä voi olla ja IHMEEN! Me todellakin tarvitsemme sen ihmeen!! En halua laittaa Torkkua autoon ja vuoden ummessaolokin arveluttaa jo tilanpuutteenkin takia.