En muistanut varoa sitä saamarin sormea vasurissa, kun laittelin asemaa. Ja siinä vaiheessa, kun otava kaikkine kavereineen pyyhälsi silmieni ohi muistin, että kipeä oli. Huusin ahterin pohjasta suoraa huutoa : "AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! ja karjaisuni jälkeen kaksi elukkaa hiehopuolelta vastasi huutamalla : "MUU!!" 

Olin justiinsa päässyt päätyyn ja työntelin paskoja kouruun, kun eläinlääkäri keskeytti. Hän oli tullu katsomaan Votiivia. Menimme sitten yhdessä karsinaan. Hän oli samaa mieltä, kuin itsekin olin. Ei mitään tehtävissä. Votiivi nostettiin naapurin isännän myötävaikutuksella tänään, mutta elukka ei pysy yhtään koivillaan. Se ei edes yrittänyt. Ensimmäinen raato tälle vuodelle. Hyvin alkaa tämäkin vuosi.  Isomyy, joka ei ole ollut kunnossa sai antibioottia. Eilen illalla huomasin, kun vasikka ei näyttänyt normaalilta.

Pääsin lypsämään myöhässä, joten jätin muut hommat sikseen. Laittelin koneita ja kuului ryminää. Ahkera se siellä taas levahti. Eukko työnsi nurin:

Elukka pääsi kuitenkin itsekeseen ylös. Jatkoin. Venluska riiviö taas hiippasi asemalle.

Lurps, lurps, lurps...

Tämmöistä jälkeä tulee, kun lehmä saa tarpeekseen lypsystä ja alkaa irroitella osia:

Maito ei jostain syystä suostunut kokoojapöntöstä siirtymään tankkiin maitohuoneessa. Välillä piti sammuttaa kone ja yhdessä pähkäiltiin päätä raapien. Ei keksitty muuta vikaa, kuin maitosuodatin. Se ei laske läpi maitoja, vaikka maidossa ei ole vikaa. Helvetin 100 denierin villasukka!!  On laatu kussut universal: n maitosukista. Meni toooooodella kauan, ennenkuin asema oli pesty ja laitettu.

Päätin antaa maitoa (jonka olin välillä lämmittänyt) Isomyylle. Menin karsinaan, vasikka makasi luovuttaneena. Kaadoin maidot vasikoiden astiaan. Vedin sitten sonni-paran karsina-aidan ali toiselle puolelle. Loppu oli jo lähellä. Silittelin hellästi pikkuista ja saattelin kera enkelten, matkalle parempaan maailmaan. Kiitin sitä vierailusta luonamme. Pikku parka.  Toinen ruumis.

Herkkätuntoisimmat pistäkööt seuraavan kuvan ajaksi silmänsä kiinni:

Rottia varten järjestin källin. Kaksi piikkiä hangoista asetin kolon suulle, ties vaikka saisivat nuppinsa ne:

Menin ja huuhtelin tuttipullon ja laittelin rätit valmiiksi aamua varten. Ajattelin sitten mennä vaihtamaan vaatteet ja kirjoittamaan lomittajalle lapun. (Huomenna saan pitää viimeisen sairaslomapäiväni ja muutaman suunnitellun vuosilomapäivän.) Olin jo vaihtanut housut, kun huomioni kiinnittyi ikkunaan. Elukat olivat levottomia. Syykin selvisi. Ihastus vasikka seisoi pöydällä!! Silpasin työtakkini ja saappaat ja juoksujalkaa hakemaan narua. Sitten kaikessa rauhassa lähestyin vasikkaa. Samalla tein lasson narun päähän. Kiersin vasikan taakse ja se hilpasi rotankoloa kohti. Hissukseni hiivin lähemmäksi ja varovasti kosketin vasikkaa. Rapsuttelin sitä ja salamannopeasti heitin silmukan pään yli kaulaan. Kiinni oli!! Piti ison portin kautta heivata vasikka karsinaan takaisin. Ihastuksellakin on jo melkoisesti voimaa. Se olisi halutessaan voinut vedellä minua perässään pitkin navettaa.

Uusinta yritys. Nytpä sain kirjoittaa romaanini valmiiksi ja loputkin ryysyt vaihdettua.