Aamulla aikaisin aloitin lypsyt vähän ennakkoon. Oli sorkkahoitaja tulossa.  Karsinat taas pullisteli väkeä. Viisi elikkoa jätettiin asemalle seisomaan ja loput ajettiin lypsypuolelle toisen lypsyrivin kautta "takaperin". Elukat meni sitä reittiä jo ihan rutiinilla. Osa suorastaan juoksi pyllyä viskellen.

Piti kiirehtiä navetasta tupaan. Suihkuun ja aamiaiselle. Nappua en vienyt kerhoon, kun on köhässä. Eipähän suotta tartuttele muihin. Niinkuin toiset vie taudissa kuin taudissa kakaransa tartuttamaan toiset.

Kun anoppi kurvasi tupaan, lähdin nuorison kanssa kaupungille. Ensin piti tankata Voikkari, sillä on aina nälkä. Tankilla oli jonoa. Asetuin kakkostankin jonoon, sillä ykköstankin jonossa seisoi tankilla auto, kuskia ei vain näkynyt missään. Ajattelin, että jos ehdin maksamaan ennenkuin idiootti tulee takaisin annan kuulua kassalla:"Että kenen punainen romu seisoo tankilla ja jono perässä??? Että kannattaa kiireesti ajaa se hittoon tai peruutan sen yli eikä jää kuin littana pelti jälelle!!!"  Nimttäin niin korpesi sen rouvan puolesta, joka omaa vuoroaan odotti loputtoman kauan. Tuo ajattelematon kyrsä kuitenkin ehti tulla takaisin, ennenkuin pääsin vuodattamaan sille. Kun tulin maksamasta, sanoin tankkaamaan päässelle (lopultakin päässeelle) vanhemmalle rouvalle, että olisit antanut torven soida ja huolella. Olis tullu kinttuun enempi kiirettä.

Jatkettiin kaupunkiin. Vietiin Nalle sairaalalle reumakontrolliin ja häipättiin kaupungille.

Kun saatiin auto parkkiin ja alettiin etenemään keskustaan, alkoi vettä pudottaa taivaalta silleen aikuisten oikeesti. Kastuttiin liki läpimäriksi.

Keskustassa saatiin asiat hoidettua ja Nallekin soitteli hakemaan. Ei ole toivoakaan lääkkeiden lopettamisesta, kuten keväällä väläyteltiin. Polvessa oli nestettä ja kortisonia taas tunkivat. Istui pyörätuolissa odottamassa. Minä kärräsin pojan autoon. Ja kärryt takas sisälle.

Ajettiin Prismaan. Siellä näetsen on pyörätuoli!  Nalle tuoliin ja nuoriso sai mennä syömään ominnokkineensa, minä lähdin istumaan ja odottamaan vuoroa karvariin. Sainkin istua reilun puolituntisen, ennenkuin pääsin höyhennykseen. Ja voin sanoa, että tukkaa läksi. Njähhähhää...!

Etsin sitten nuorison. Ostin läjäpäin kynttilöitä kotiin. Tykästyin Finnmarin tuikkuihin, muovikipossa. Laadukas kynttilä ja palaa hyvin. Ostin myös samanmerkkisen valkoisen pöytäkynttilän, tuoksuna Joulu. Tuoksu miellyttävän mieto, ei mikään äklö. Haistatin kynttilän Nallella, sillä ellei hän siedä, ei voi ostaa.

Kirpparin kautta kotiin. Mökö löysi itselleen Harry Potter kirjan alle kympillä. Minä taas kummipojan isoveljelle yhden jutskan, mitä äitinsä etsi tässä aijemmin. 

Kotona heitin pikaisesti jotain hetulaan ja kiirehdin alamäkeen. Sorkkahoitaja teki lähtöä. Ihan kaikkia kuulemma eivät ehtineet hoitaa, jatkuu harjoitukset ensiviikolla.

Valmet ja Venla tuupattiin mammalaan eli umpiolaan. Ei tartte porukan lihoa, kun ei sitä maitoakaan enää tankkiin panna. Torkku taas on tullut tiinelästä syömään lehmien puolelle ja tarkastetaan tilanne ens kerran semmarilla. Ellei tiine, lihotetaan ja autoon. Ei enää armoa auringonalla. Armoa on ollut jo ihan riittämiin.

Taas piti karata aijemmin lypsyltä, kun oli rippikouluinfo kirkolla. Nimittäin Hepun.