Kyse ei ole uudesta extreme-lajista.  Olimme normaaliin tapaan lypsyllä. Otin jo alkupäähän Ötökän ja sen jälkeen samalle koneelle Valion. Lypsin maidon toki erilleen. Valion jälkeen huuhtelin lypsimet ja pöntön. Molemmille oli kolmas lypsy. Kolmannessa lypsyssä lypsetään tyhjäksi asti. Ötökkä seisoi hievahtamatta. Ehkäpä siitä tulee kelpo lehmä. Ainakin Ylpeä ja Viettelys antavat lypsää koipea heiluttamati. Ylikypsä tinttasi loppulypsyssä koneen kerran alas, mutta kun laitoin koneen uudelleen antoi olla loppuun asti.

Ämpäri meni välissä sitomatta. Samoin Vokaali. Viiru seisoi kuin tikku kannonnenässä. Haa, joko lopulta järki voitti?

Meillä oli viimeiset elukat tulossa asemalle, niin virta lypsykoneesta, tankista ja valot siltä ja väliltä katkesivat.  Lypsyasema oli täysin pimeä. Jostain meni sulake. Lensin maitohuoneeseen (ei, ei tullut mieleenkään pestä kenkiä) sokkona ja painoin kokoojapöntöstä maidot tankkiin. Muuten olisivat tulleet yltä... Vasta sitten hain takkini taskusta otsalampun.****** lähti vanhalle navetalle sähköpääkeskukseen iitrailemaan vikaa. Valot pian palasivat, mutta lypsykone kieltäytyi kännistymästä. Piti ootella ****** takaisin. Lopulta virrat saatiin siihenkin aparaattiin oikealle mallille ja saatoimme nyhtää viimeiset elukat ensin tankkiin ja sitten erilleenlypsyt. Rauhan lypsin kokonaan vasikoille ja Toti on nyt kuurilla. Takanenkin alkoi sössöä työntämään. Finksin saa huomenna tankkiin. Ja Valion ja Ötön ensi viikolla.

Rauha latasi oikeaan käteen, kun olin ottamassa konetta esille lypsyä varten. Jos olisin seissyt suoraan laittamassa konetta, olisi luultavasti kyynärluu sanonut sopimuksensa irti. Onneksi olin sivussa ja isku ei osunut aivan täysillä. Irroitin käpälät koneesta sekunnissa ja kojautin elukkaa takajalkaan -samalla mitalla- sekä päästin haukkumaryöpyn suustani. Koneen laitoin aikana elukka ei vatuloinut enää koivellaan, vaan seisoi korvat luimussa.