Tuli oltua liesussa parit päivät tässä. Lähdin lauantaiaamuna lentokoneella Helsinki-Vantaalle ja vastassa oli Jutta, vaikka kone myöhässä olikin. En ole ikinä niin pahassa laskussa ollut! Aivan hirveä. Nousukaan mikään lysti ollut. Kone nousi ryskien ilmaan, sellanen säilykepurkki!! Yök! Mutta lasku se vasta kauhea olikin.  Kone laskeutui rymistellen ja ravistellen. Heilui ja vaappui puolelta toiselle. Yht' äkkiä kone tipahti kentälle ja kapteeni vetäisi liinat kiinni! Melkein sivuluisussa tultiin jarrutusmatka.

Olin melkein oksentaa, kun teki huonoa koko kropassa! Lukemattomia kertoja lentänyt ja ikinä ennen olla tultu alas sellaisella rysäyksellä. Piti hetken oikein koota itsensä, etten alkanut ääneen rääkyä kauhuissani. Helsingissä oli myrsky. Samainen myrsky oli kyllä kotopuolessakin,  lumella höystettynä. Helsingissä vihmoi vettä.

Laukkua sai kotvasen odottaa ja sitten pois. Selvisimme ehjin nahoin Jutan luo. Taidettiin käydä ruokakaupassa ja sitten puettiin sadehynttyyt niskaan. Kameran ripustin soppatorveen ja menoksi.

Koiruus sai myrskykävelyn rannassa. Se oli enemmän kuin innoissaan!!  Rannassa todellakin tunsi meren raivon!!  Aallot vyöryivät vihaisena rantaan ja lakaisivat kaiken tieltään.Sade tuli tuulen mukana täysin vaakatasossa, porautui kasvojen ihoon.

Napsin kuvan jos toisenkin ja sitten sujautin kameran sadetakin sisään. Kävelimme reissun kuitenkin kokonaan ja takasin sisälle. Olimme kuin uitetut, kaikki kolme. Kameraa piti kuivattaa kaikki luukut auki seuraavaan päivään, se oli aivan mykkä. Mutta onneksi elpyi..

Mestarikokki oli valmistanut aterian ja aloimme ahtaa kupumme täyteen. Sittenpä piti valmistautua iltaa varten.

Tämän matkan pääkohdehan oli tietenkin illan balettiesitys. Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas. Katsomo oli täpötäysi!! Meilläpä olikin superhyvät paikat. Toiselta parvelta, ensimmäinen rivi ja ihan keskellä. Lavasteet, puvut ja koko esitys oli napakymppi! Hyvillä mielin sai lähteä takaisin.

Illalla ei pahemmin jaksanut höpistä, kun unihiekat ahdisteli nurkista. Jutan kissi vaan oli vakaasti päättänyt, että minun sänkyni olikin hänen sänkynsä.

Sunnuntai oli pyhitetty shoppailukierrokselle. Aamen

Tänään menin Jutan työpaikalle hänen mukanaan ja sain tutustua tuohon monimutkaiseen paikkaan. Sitten Jutta istutti minut ratikkaan ja nokka keskustaa kohti. Osasin hypätä oikealla pysäkillä ulos ja niin maalainen alkoi tutustua pääkaupunkiinsa. Yhdeksältä aamusta aloitin ja ratikkaan taas pomppasin kolmelta iltapäivällä. Kyttäsin itseni ulos oikealla pysäkillä. Osasin vieläpä oikeaan taloon.

Kotimatkalle, siis Jutan kotiin tietysti. Koirien kanssa ensin ulos, ettei niiden tarvinnut jalat ristissä hyppiä ja sitten taas ruokakauppaan. Evästä ääntä kohti ja pianpa lentokenttä taas kutsui. Niin se loppuu parhainkin loma. Kone lähti tällä kertaa ajallaan, eikä tarvinnut ahtaa itseään enää tölkkiin vaan oli ihan iso kone. Eikä ketään tullut edes viereen.

Tällä kertaa nousu oli pahempi kuin laskeutuminen. Tämä ei ollut pula-ajan lento, vaan yhtiö tarjosi peräti juomista lennolla. Menomatkalla siitäkin olisi saanut maksaa...