Mittanäytelypsy käynnistettiin eilen aamulla. (vuorokausi vaihtui juuri...) Annoin itselleni luvan nukkua himpun pidempään, kun nuo neidit kukkuili taas yöllä. Siispä kännykkä herätti vasta kello 04:50. Hetken aikaa hölmistelin sängyn laidalla ja ponnistin ylös.

Aamupalaksi pari rukiista hetulaan ja menoksi. Potkurilla alamäkeen, otsalamppu valaisten pimeää maisemaa...

Maitohuoneeseen valot ja vasikoiden maito lämmitykseen, pyykkikone rumpsuttamaan ja maitohuone kondikseen. Kannoin rätit asemalle ja laittelin aseman ojennukseen. Samantien ajamaan elukoita asemalle anopin kera. Anoppi meni aloittelemaan lypsyä ja minä tein hommat parsilla loppuun. Suunnilleen yhtäaikaa silti koneet elukoihin laiteltiin.

Supsikkaasti näytteet purkkeihin ja mittatulokset kirjoihin ja kansiin merkattiin. Venla tuli loppulypsynaikaan kurkistelemaan asemalle, tuttua tietä. Kun lääkelehmää lypsettiin erilleen, pidin minä Venlalle pitkän ja perusteellisen löllimistuokion. Se sitten on ihanaa, kun Venluska on matala. Ylttää halimaan vaikka mitenpäin.

Aamutyöt oli nopeasti paketissa.

**************************************************************************************

Aamiainen numero kakkosen jälkeen alkoi ramasemaan ja oikaisin itseni hetkeksi sängylle. Heräsin puoleltapäivin.

**************************************************************************************

Iltatöille ja samat kuviot. Tälläkertaa Vanilla alias täplänaamainen p******inen kaatoi turvesaavin  ja mässäili turpeella omin luvin. Annoin sille kyllä huutia ihan emännän kädestä, kun sain itseteosta kiinni. Kyllä pitää olla elukalla pitkä kieli!! Saavi ei ollut tyrkyllä. 

Rauha viimeisessä rivissä pääsi sidottujen listalle, koska aamulla potki ihan tosissaan  ja keskellä riviä silloin seisoi. Kun viimeinen tankkielukka oli lypsetty, kipaisin toimistoon laittamaan tarrat purkkeihin ja pakkasin ne laatikkoon. Tankin rappusille laatikot, maitoautoa odottamaan. Sitten siivosin maitohuoneen ja palasin asemalle hakemaan likaiset lypsyrätit.

Laitan aina puhtaat lypsyrätit valmiiksi sankoon odottamaan seuraavaa kertaa. Ja likaiset lataan koneeseen valmiiksi. Laitan myös pulverin valmiiksi. Ei ole kuin laittaa kone päälle. Puhtaat rätit odottavat lypsyasemalle vievän oven edessä käytävällä. Siitä ne on helppo napata asemalle. Yleensäkin koetan tehdä mahdollisimman paljon nippelijuttuja valmiiksi, seuraavalle lypsykerralle.

****************************************************************************************

Illalla vielä lähdettiin ystäväpariskunnan kanssa ulos syömään. Olipa edellisestä kerrasta ehtinyt aikaa vierähtää...