Illalla vahtailin navetalla Överiä poikivaksi. Ajattelin jäädä katselemaan hetkeksi, kun vesipää näkyi.

Lähdin siitä sitten tupaan, kun alkoi huikoa. Edellisestä syömisestä oli kuiteskin jo aikaa, eikä pyörtyneenä ole minusta kätilöavuksi.

Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että eläinlääkärille tuli asiaa yöllä navettaan. Vasikka oli väärässä asennossa tulossa, pelkästään turpa edellä. Etujalat olivat koukussa. Eläinlääkäri antoi pistoksen, jolla ponnistelu lakkasi ja oikaisi vasikan jalat. Vetivät vasikan ulos, mutta se oli ilmeisesti kuollut jo ennestään. Sonnivasikka olisi ollut. Nytpä loppui sillä sonnilla siemennys tässä talossa. Kaksi ei oikein enää mene sattumaksi. Haukilammin Aron A 45108, sama sonni kuin Hiiren isänä. Hiirihän syntyi etuajassa tosi piskuisena ja nyt tämä.

Juttaa säikyttelin Ammun supistuksilla ja kamerakännykuvalla. Lieköhän Jutta nukkunut sekuntiakaan viime yönä?? Ammu ainakin oli rauhoittunut. Että ei se vielä poiji. Kokeilin kyllä eilen illalla luut ja vähän ne olivat jo auenneet. Mutta näitä ensikoita ei kannata ootella ihan samalla tavalla, kuin kokeneempia lehmiä.