Aamulla soi puhelin ja tuli käsky navetalle. Herätin pojat lapsenvahdeiksi ja Mökön navettaan. Kello oli yhdeksän hujakoilla ja aloitettiin Mökön kanssa samatien lypsämään ylitäysiä rouvia, jotka seistä pönöttivät asemalla odottamassa ihmettä. Että joku tulis ja lypsäis. Kaksi hiehoa oli järkännyt itsensä yön aikana pinteeseen. Ja koko aamun oli isäntä ja lomittaja koittaneet saada niitä taljalla parteen kiinni. Kummallakaan elukalla ei takajalat pelanneet. Otsan rypistys

Lypsy alkoi olla loppumetreillä kun ilmoitettiin, että siementäjä on tulossa. Olisi pitänyt saada Viiru karsinaan, mutta kun sitä ei oltu edes lypsetty vielä!

Ensin kuitenkin mentiin Mökön kanssa laittamaan hieho kiinni. Jutalle tiedoksi että: AMMU siemennettiin tänään ekan kerran. Hymy 

Sitten se Viiru. Eläinlääkärikin oli tulossa. Dalilla on molemmissa etusissa streptokokki ja kuurillehan se joutui. Sitten lääkäri laittoi molemmille hiehoille pitkävaikutteisen kipulääkkeen ja antoi monelle lehmävasikalle rauhoitus- ja kipupiikit, nupoutusta varten. Niin, meillä ei polteta sarvenalkuja ilman piikkejä. Ei tuoteta eläimille turhaa stressiä ja kipua.

Lomittaja lypsi loput elukat, passitin Mökön "aamupalalle" ja lähdin laittamaan vasikkojen eteen apetta ja kuivikkeet karsinaan. Sitten kampesin mäkeä ylös ja murkinalle. Eikä tuo kellokaan ollut kuin puoli kaksitoista vasta.

"Aamiasen" jälkeen, lähdin kitkemään. Ja sitten sahasin loppuun sen pidemmän sireeniaidan pätkän. Ja taas kitkin lisää.Tämä puoli siis kokonaan minun kätteni töitä:

1246563718_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isännän yhytin ja patistin käynnistämään moottorisahan heti, eikä viidestoista päivä. Kerrankin totteli. Toinen aidanne kaatui alle kymmenessä minuutissa.

1246563784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oksasilppuriin työntämään oksia. Paksuja runkojakin tulee melkomoinen kasa. Ne menevät hakkeeksi. Oksasilppuriin on mennyt oksa jos toinenkin. Nyt tuli pakollinen huilitauko, vaikka sitä kitkemistäkin olis vielä yllin kyllin. Se kenkku silppuri taas otti ja lopetti yhteistyön. Pitää odottaa, jos se jäähtyisi ja suostuisi taas käynnistymään.

Muoksis: hermot meni sen silppurin kanssa ja käskin isännän tuoda pihaan traktorin peräkärrin. Suurimman toi ja siihen niukin naukin mahtui kaikki rungot ja oksat. Nyt olen rättipoikki loppu. Aamen!

1246563646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e