Eepos pääsi eilen illalla tankkiin. Enää lääkemaidoissa Ämmä ja Edam.

Aloittelin lypsyt ja päästin toista riviä pois pihanpuolen rivistä. Porttia aukaistessa jätin mämmikourana oikean etusormen kahden raudan väliin.   Rauta pamahti voimalla ensimmäiseen sorminiveleen. Oli pakko sanoa p*rk*l*. Uskomattoman kova kipu säteli sormenpäästä kyynerpäähän asti. Oikeen vedet tirsusi silmämunista pellolle.  Kynsi värjäytyi siltä seisomalta mustaksi.

Eipä siinä mitään, tuskissani puhisten jatkoin hommia, paitsi että oikea käsi oli nyt pois pelistä. Sormeen ei kärsinyt edes katsoa, sekin koski.  Soitin tupaan ja tilasin buranaa ja vähän äkkiä!! Ikinä milloinkaan ole tarvinnut särkylääkkeeseen turvautua, vaikka miten olisivat potkineet.

Lypsyn jälkeen päätettiin kokeilla kahdelleen siirtää Välkettä umpipuolelle. Pienen vääntämisen jälkeen elukka lampsi käytävää myöten oikeaan suuntaan.

 

Sormi on nyt iloisesti turvoksissa, kipeä, särkee ajoittain buranan läpi suorastaan sietämättömästi. Sormi kyllä taipuu, että ei se särkipoikki ole. Pitää kestää se vaan niinkuin "mies", paitsi että moni mies ei kestä edes pikkupipiä (sorit vaan) .