Iltatöille menen yleensä puoli kolmen aikaan. Ensin taas se pyykkikone päälle. Sitten maitohuone valmiiksi ja vaatteiden vaihtoon. Asema kuntoon. Palaan takaisin maitohuoneen kautta semmaritilaan. Laitan vasikoiden juomat valmiiksi ja täytän ipanoiden astiat.

Pöydälle ruokkimaan vasikat, hiehot ja umpiot. Paluumatkalla työntelen taas rehut lähemmäksi lehmiä.

Toinen alkaa ajaa porukkaa asemalle ja toinen kiertää karsinat. Eli kuivikekarsinoiden ritiläpalkkiosasto siivotaan kolalla sonnasta. Sitten kierretään hiehopuoli. Siivotaan parret ja tarkkaillaan kiimat. Lopuksi mennnään sontakaivolle. Sekoittaja päälle. Annetaan sekoittaa hetki ja sitten aletaan ajaa lietettä kuilusta kaivon kautta säiliölle. 

Toinen on silläaikaa saanut lehmät ajettua ja parret siivottua. Alkaa lypsy. Ja miehellä appeen teko, mikäli ei ole sitä päivällä ehtinyt tehdä.

Lypsy sujuu hivenen nopeammin illalla, sillä yön aikana utareet ovat tietenkin ehtineet enemmän täyttyä.

Muuten työt sujuvat samalla tavalla loppuun, kuin aamullakin. Joskus on näitä "hauskuuksiakin". Lantakone on rullannut lantakäytävän matot, tai lantakoneen vaijeri on poikki. Tai elukat ovat särkeneet kiimoissaan paikkoja. Tai jostain on vesiputki mennyt rikki ja kaikkialla karsinassa tulvii. Tai elukat ovat kiimoissaan teloneet toisiaan tai polkeneet vetimiään tai joku on poikinut lehmäpuolelle salaa ja/ tai halvaantunut. Tai lypsykone lakkaa toimimasta tai sähköt menevät poikki tai...

Ja kaikki hommat viivästyvät. Tulee loputtomasti lisää tunteja työpäivään. Välillä navetalla ollaan paljon pidempään vuorokaudessa, kuin kotona.

Ravaa semmaria, eläinlääkäriä, neuvojaa, jalostussuunittelijaa, sorkkahoitajaa tai kirottuja eu-tarkastajia. Lehmät sairastuvat yleensä päivystysaikaan tai pyhäisin. Eli mahdollisimman kalliiksi tulee. Samoin koneet hajoavat joulunpyhinä yms. päivinä jolloin on melkein mahdotonta saada korjaajaa. 

Joku joskus kirjoitti lehdessä, että maajussit ne vaan talvet vetelevät lonkkaa kun ei ole peltotöitä. Eipä ole ehtinyt vielä siihen lonkanvetoon. Lehmät kun lypsävät 7pv viikossa. Eikä kenenkään tarvitse niitä lomiakaan kadehtia. Niitä kun ei ole vuodessa enempää kuin 25 vai oliko se jo peräti 26 (en muista, kun on niin paljon) päivää. Lomaa taitaa saada himpun lisää, mutta maksullisena. Samoin äitiyslomat ja sairauslomat ovat maksullista hupia. Sairauslomia ei aina todellakaan saa edes pitää. Ei ole lomittajia. Se ei naurata kun 39 asteen kuumeessa tai oksennustaudissa kampeaa raskaaseen fyysiseen työhön.

Aamutöihin menee noin 4 1/2 tuntia ja iltatöihin n. 4tuntia. Kaikki erilleenlypsyt pidentävät työaikaa. Koskaan ei tiedä mitä "kivaa" navetan ovien sisäpuolelta löytyy.