Maanantai-iltapäivänä isännys hyökkäsi ennalta varoittamatta vessaan ja sen jälkeen vessan ovi kävi tiuhaan. Kovasti myötätuntoisena kuunneltiin tuvan puolella yökkäilyjä. Tukittu Kävin kaupasta ensiapua hänelle ja soitin anopille, että pitäisi Napun ainakin yön yli. Mökö lähti navetalle isännän sijasta ja tulessaan sieltä sanoi voivansa huonosti. Sitten kaatui Nalle. (Herra 14vee) Isäntä yrjösi vessassa ja molemmat nuoret ulkona. Jalka suussa Siinä vaiheessa päätin nostaa kytkintä. Soitin mutsille kaupunkiin, että sopisiko tulla evakkoon saattaisin juuri ja juuri kyetä ajamaan sinne.

Matkasta en muista mitään. No, vain sen että hampaita purin tiukasti yhteen ja huimasi. Olin vallan vaarallinen liikenteeseen..  Mutsi tuli vastaan parkkipaikalle ja kantoi kaukalot vauvoineen, minä en enää pystynyt. Siitä kun vessaan selvisin, alkoi tavara lentää. Yön vietin tiukasti halaillen mutsin vessanpönttöä. Vauvat onneksi nukkuivat koko yön inahtamatta. 

Heppu oli sairastunut yöllä. Täällä kotona oli vessanpönttö ja sankot olleet lujilla. Oikea yrjöooppera!Nauru Onneksi ei tarvinnut olla kuulemassa sitä!

Eilen lopetin yökkäilyt aamupäivällä ja siitä alkoi kuume nousta. Illalla olin jo ihan sekaisin. Kuume laski kuitenkin tosi nopeasti, kun otin lääkkeen.  Oli ihanaa, kun sai jättää vauvanhoidon toisen harteille, eikä tarvinnut kuin sairastaa. Vauvat kävivät vain tississä ja mummi hoiti muuten.

Nappu on edelleen anopilla. Napulle tuli jokin virustauti jälkitaudiksi influenssan päälle. Mummi hoitaa Napun, kun itse ollaan raatoja. Kaikki ovat vielä tämän päivän poissa koulusta ja koko talo pyykissä. Ikinä ennen ei olla koko perhe kaaduttu samaan tautiin kerralla.

Itse palasin hetki sitten evakosta kotiin.