Eilen asennettiin tuuletin vasikkapäätyyn. Siitä ei nyt enää tälle vuodelle ole muuta iloa, kuin että se kierrättää ilmaa talven ajan. Kesällä sillä häädetään kärpäset pois vasikoiden kimpusta.

Sitten tyhjättiin vasikkakarsinat. Asemalla karsinoiden siivous tuntuu nosteluna ja potkimisena. Lehmät hermostuvat traktorin äänestä. Ja kyllä ne juuttaat muisti sitä sorkkaa tarjotakin.

Tänään siirrettiin anopin kanssa hiehoja ja vasikoita. Tiinelään taisi hurahtaa neljä, läskikarsinaan samanverran ja semmausikäisiin myös. Vaikeinta on saada kuivikekarsinasta hiehokarsinaan porukka. Pitää olla ketterä ja pitkä kepakko käpälissä.

Lypsyn jälkeen odotettiin uusien elukoiden saapumista. Yksi iso semmausikäinen laitettiin yötä vasten pikkuhiehojen karsinaan. Jotta ei pauko karsinasta pihalle hulluuksissaan. Jos huomenna pannaan seuraavaan karsinaan. Persettä kiitettävästi elikko viskelikin. Ymmärtäähän sen, parsinavetan kasvatti. Loput kolme tuotiin vieroitettujen karsinaan. Yhteensä kolme ay:ta ja yksi fr-hol.

Kuvia ei oikein ehtinyt ottaa, joten jääkööt ne toiseen kertaan.