Tänään vein Napun kaupungin mummille. Matkan Nappu rallatteli penkillä. Lähestyttäessä mummolaa, Nappu tunnisti seudun ja alkoi hokea:" mummi, mummi." Rattaat ja kassit autosta ja marssittiin oikeaan rappukäytävään. Portaat ylös, ovikelloa soittelemaan. 

Mummilla heti lelujen kimppuun. Laitoin mummin hyllyyn kasan tyttöjä  eli Barbie-dvd:tä. Siinä ensin syötiin ja yllättäen Nappu tuumi, että pissi tulee. Meni omin avuin vessaan potulle ja hyvästelin neidin siihen. Eipä edes joutanut vilkuttelmaan. Mummi huusi parvekkeelta perään, että pissat tuli. Eipähän kotona. Potalle ei saa kirveelläkään...

Kotona ehdin vain pyörähtää ja lähdin  navettaan. Ehdin taas laittaa lypsykuntoon paikat ja juottaa vasikat. Sanoin sitten anopille, että laitan lehmät asemalle järjestykseen ja aloitan lypsyn. Himpun normaalia aikaisemmin aloitin, koska ajoilta. Olin ehtinyt lypsää 15 lehmää puolessa tunnissa, kun anoppi komusi asemalle. Ajoin hänelle vielä yhden rivin elukoita valmiiksi ja lähdin tupaan.

Vaihdoin siinä ratsastusvarusteet ja manasin, kun ratsastustakista meni vetoketju. Otettiin vielä vissypullo mukaan. Aina on ollut tunnin jälkeen niin hiki ja nestevajaus.

Tunnilla oli Riku-Liepu-Viki-Prinssi ja Roi. Mökö Rikulla ja minä kolmannen kerran Prinssillä perätysten. Mikäs siinä. Ensin oli tavutuksia ja kaaria. Kolme kaarta ekalla kerralla ja toisella kerralla viisi. Hauskaa mutkittelua. Toisessa tehtävässä piti ensin ravata päätyä kohti ja sitten ottaa käyntiin ja kulmankatkaisija. Käynnissä väistettiin taas pohkeella reunaan ja toisessa päädyssä nostettiin liki paikaltaan laukka. laukattiin toiseen päätyyn ja siellä kulmankatkaisia. Ja laukattiin päätyyn jossa raviin. Ekan kerran meni aivan poskelleen ja se oli ihka oma mokani. Vähän hävetti, kun ensin kysyin miten tehdään ja sitten tein päin persettä.,koska unohdin ohjeen heti.  Nauroin itselleni ääneen! Mikä pöllö!! Toisen kerran meni hyvin. Riku vedätti Mököä alussa mielensä mukaan, mutta taisi saada pelokkeen ja sitten alkoi sujumaan. Nimittäin pitkän raipan.  Tunnin jälkeen selkä oli takkia myöten litimärkä. Ja sitä vissyä upposi.