Anoppi tuli siksi hetkeksi tupaan, kun kiirehdin navettaan ottamaan kaksi elukkaa kiinni. Seminologi oli tulossa. Usa siemennettiin. Ei ollut mikään hauska tehtävä minulle eikä siementäjällekään. Sorkka viuhui täysillä taakse ja sivulle. Huuto Siinä pidin hännästä metrin päästä. Semmari peruutti aina tarvittaessa, pois sorkan tieltä. Kuvottava toimitus. Jos elukka tulee vielä kiimaan, laitan sille kyllä sitten nokkapihdit. Jos vaikka sitten muistaisi seisoa  neljällä jalalla.

Venakko tarkistettiin. Se oli tiine! Hurraa!! Yrtistä taas ei saanut selvää. Yrtti on niin läski, että kaikki se ihra sulkee sisäänsä kaiken. Otsan rypistys Ellei se ole tiine seuraavalla koetuskerralla, pitää kahdesti harkita siemennetäänkö enää. No, tästä kerrasta ei otettu maksua kun ei selvääkään saanut. 

Niin, anoppi-kallis on palannut ruotuun. Aloitti työt eilen. Olen kieltänyt häneltä kaikki raskaat jutut ja lehmien sekaan menon. Nyt ei tyritä olkapäätä. On kuulemma outoa ollut. Hymy Suurin osa elukoista täysin vieraita lypsettäviä. 

Hassua ennen anoppi lateli mitä tehdään ja minä otin opiksi. Nyt minä sanon mitä minkäkin elukan kohdalla tehdään ja anoppi tekee.

Määräsin otettavaksi utaretulehdusnäytteet labraa varten kaikilta akuuteilta ja epämääräsiltä soluttajilta. Viila on menossa umpeen ja jos sillä kasvaa jotain, saakoon hoidon ensin. 

Vikkelä, nimensä mukainen lehmä. Poiki tänä aamuna tiineiden hiehojen karsinaan. Potra sonni taas tuli. Alkaa jo v******a tämä sonniputki. Kaikista huippusonneista tulee sonnijälkeläisiä. Ei mitään hyötyä itse karjalle niistä.