Jotta välttyisimme mm. Mr. Veen kaksimielisiltä oivalluksilta, avarran otsikkoa. Kysymys on sorkkahoidosta. Kynsistudio pystytettiin taas hoitokarsinaan. Listasin eilen kaikki paskajalat listalle ja toiselle listalle ei-niin-kauheat-mutta-hoidettavat.

Paskajalkoja tuli huomattavasti enemmän. Osa elikoista ajettiin väliportin kautta takaisin lypsypuolelle, osa seisoi asemalla odottamassa ja loput ajettiin aseman kautta lypsypuolelle. Tämä olikin mielikuvituksellinen matka lehmille. Niiden oli supervaikea käsittää, että asemalle saa mennä ihan ajamalla poistumistietä. Tämä aiheutti uppiniskaisimmissa torveloissa ongelmia. Neljän tontun kanssa piti ottaa kerran vauhtia lantakäytävältä uudelleen, kunnes peppu onnistui pujottaa auki olevasta aseman portista sisälle. On se vaikeata.

Ja ettei aamu olisi alkanut sujuvasti, niin kuten edelliselläkin sorkkahoitokerralla oli heti aamusta ongelma. Edellisellä kerralla se oli Aura joka seisoi ihan älyttömässä paikassa ja kaikki suunnilleen piti purkaa elikoin pois saamiseksi. Nyt juuttaan riiviöt oli ajaneet taas Ahkera-paran pöydälle. Kaksi kertaa elikko kynsi turvallaan ennen kuin sain sen jalat samalle puolelle pöytää. Nimittäin se makasi jalat harallaan ruokintaesteen päällä.

Lopulta aloitin lypsyt, että edes jotain ehtisi ennen telineen saapumista. Lopulta Ahkerakin raahautui pöytää pitkin välillä sukellellen appeeseen. Jalassa oli ilkeä haava, palkeenkieli roikkui. Eipä muuta voinut, kuin asemalla pestä haava ja suihkia siihen vedinkastoa ja toivoa parasta.

Unikko oli polkenut eilen toisen takasensa, jossa niinikään oli ilkeä palkeenkieli. Uskomaton elikko! Sain tehdä haavalle vaikka sun mitä ja jalka ei noussut kertaakaan. Vedin pitää lypsää kääreessä ja lypsyn jälkeen kääre vaihtaa.