Aamullapa se kellon riiviö taas herättelikin puoli neljä. Huonosti nukutun yön jälkeen oli kurja herätä. Heräsinkin oikeastaan puoltatuntia ennen kelloa.

Aamupala huiviin ja menoksi. Yöllä oli tullut lunta ja potkuri ei ihnahtanut minnekään ilman apua.

Kurkkasin navetan puolelle ja siellä Uuniomena makasi, kuin raato.  Elossa oli. Ämmä ja Vehnä yhtenä kappaleena omissa karsinoissaan. Laittelin paikat valmiiksi ja lähdin ajamaan lehmiä. Valio käyskentee jo muiden seassa. Se ei siis enää makaa.

Lypsystä ei mitään erityistä mainittavaa. Lypsyn jälkeen, menin pöydälle ja totesin, että Ämmältä näkyi vesipää. Eipä kiirettä, lähdin tyrkkimään pehkut karsinoihin. Sitten menin pikkuvasikoiden karsinaan itsekin. Istahdin omalle paikalleni ja nojasin vasikkatankkiin. Suljin hetkeksi silmät, kun unetti. Nukahdin sillä silmänräpäyksellä.  Heräsin, kun joku antoi poskelleni pusuja. Se oli Iso-Iita. Nousin ylös ja menin katsomaan elukkaa. Sorkat näkyivät sikiökalvopussin läpi.

Lähdin kuitenkin tekemään vielä vasikoille juomista. Sitten Ämmän kimppuun. Se oli saanut aikansa tehdä vasikkaa itse, mutta valmista ei tuntunut tulevan. Puhkastiin kalvot ja aseteltiin jalkoihin ketjut. Syykin selvisi miksei vasikka syntynyt. Se oli kokoa jätti ja takajalat edellä tulossa.

Aloitettiin kiskominen. Tuntui, että vasikka ei liikkunut minnekään, vaikka meitä kaksi oli kiskomassa. Jalat syntyivät, mutta pylly ei. Aivan järjettömien kiskomisien jälkeen pylly syntyi ja siihen jämähti koko vasikka. Ei sitten millään lisää, vaikka silmämunat pullistellen vedimme, Vasikka oli niin tiukilla, että se paskoi.  Lopulta vasikka mulahti ulos. Ja jättihän sieltä tuli!!! Sonni tietenkin, olihan se valiosonnin jälkeläinen ( Dansire Dahl Dundee). Emä ei kyllä itse juuri tehnyt mitään synnytyksen edistymiseksi Liekö noin kaksi kertaa viitsi hiukan ponnistaa.

Emä alkoi nuoleksia laiskasti vasikkaa. Kannoin elikolle noin 30 litraa juomista. Sittenpä lähdettiin kiskomaan vasikkaa kohti vasikkalaa. Kun emäkään ei pojastaan juuri perustanut.

Vehnälle annettiin kalkki ja lähdettiin pois.

Päivällä siemennettiin Viettelys ja tarkistettiin Sitrus. Kantava oli. Sitruksen viimeinen vasikka.  Vehnä poiki myös päivällä. Vinkeän värisen -tietenkin- sonnivasikan. Isänä tällä Asmo Sale Sunny A45454. 

Iltatöillä lypsin kymmenen elikkoa ja livahdin heppahyppely tunnille.