Muualla on aamuisin aamunavaus, mutta meidän navetassa on Ammun-avaus. Siis emme teurasta lehmää, vaan Ammu kajauttaa aina about  11 - 33 kertaa *Ammuu* , kovaa ja korkealta. Koko navetta raikuu.

Aamulypsyllä tunkaistiin neljä umpeen menevää lehmää yhteen karsinaan. Lehmät seisoivat karsinassa hölmönnäköisinä.

Vain yksi matto oli käännetty. Ripottelin maton alle taas pippuria. Ammua kiinnosti ja se tuli nuuskimaan, kohtapa kuului tuhahtelua ja atshiii! Eipä tukkinut nokkaansa toiste.

Kun "oma" lypsypuoleni oli tyhjä elukoista, lähdin hakemaan ne neljä hölmäkettä karsinasta. Tarkoituksena kuljettaa ne aseman läpi umpiosastolle laiharille. Lulu, Venakko, Viettelys ja Torkku seisoivat karsinassa, kun avasin portin. Ne ryhtyivät piiriin ja läksin ajamaan niitä piirissä portista ulos, laulaen kuuluvasti: "Piirii pieniii pyörii! Lehmät siiinää hyöriii...."  Ja perätysten rouvat marssivat asemaa kohti. Kun marssiittin aseman läpi, lauloin vähintään yhtä kuuluvasti :" Neljä pientä elefanttia marrssin näin. Aurinkoista asemaa eteenpäin..." Ja anopilla oli hauskaa. SItten vaan umpiolan portista sisälle. Tiivis tunnelma umpiolassa.

Eiran kuvasin:

Parrella seisoo Lulu, makaa vieressä Torkku ja takana vaalea on Tunne ja Tähden pää näkyy. Tähden olen ilmoittanut samaan kyytiin Eiran kanssa. Tähti on saanut hieman lihaa luiden päälle takaisin. 

Eepos mielinkielin:

harvinaisessa yhteiskuvassa emä ja tytär:

Apetta justiinsa tulossa lehmille. Hiehoilla oma sekoitus. Täyttävää, mutta vähäravinteista.

Vasikkalassa trio: Hilla-Hippu-Homeros