Jalostussunnittelija oli ja koko päivä meni. Jalostussuunnittelijalle tuli kallis aamu. Vastaantulleen rekan renkaasta lennähtänyt kivi murskasi hänen autonsa takalasin. Onneksi kukaan ei istunut takapenkillä.

Aamulla tehtiin poikkeuksellisesti ensin paperihommia, koska isäntä ei joutunut navetasta ennen yhdeksää. Lomittaja otti ja sairastui. Taas ollaan kolme päivää tyhjänpäällä.

Kun isännys selvisi tupaan ja aamukahvit oli hörpätty, lähdimme navettaan. Siellä käytiin ensin lehmät läpi. Rakennetta tarkasteltiin. Sen verran on silmää itselle kehittynyt, että ne mihin minä olen tykästynyt miellytti myös suunnittelijaa. Mainittakoot friisiläisistä Fariini ja ayrshireista Untuva mm. Untuva saakin lajiteltua siementä tästä lähin ja Fariini valiosonnia. Venla käyttäytyi suorastaan tungettelevasti.

Sitten kierrettiin nuoriso-osasto läpi. Suunnittelija ihasteli mm. Mäntylän Rakuunan jälkeläisiä: Estradia ja Ennätystä. Ja Erosta. Muutenkin kehui kasvaaa polvea. Öljylle tingin lajitellun, sillä se lehmä on näyttänyt kyntensä lypsyssä. Ammu lauloi koko kierroksen ajan aariaa....

Kun tulimme navetasta, suunnittelijaan tarrautui eteisessä ollut iso kärpäspaperi. Hän tuumasi vain tyynesti, että:"Tarttuipa kerrankin iso kärpänen." Olisin hirnunut, jos olisin kehdannut. Hih hih hih....

******************************************************************************************

Tarkoitus oli lähteä anopille kaveriksi navettaan, mutta menenkin neljän kieppeillä päivystävälle. Yskä on käynyt ahdistamaan keuhkoja. Ilman inhalaattoria ei tarvitse kuvitella nukkuvansa yöllä edes sitä vähää. Pitääkin pyytää uusi resepti.. Mutta aamulla menen navettaan vaikka kilon paloina, kun lupasin että isäntä saa mennä konenäyttelyyn vaikka mikä olisi.  

******************************************************************************************

Lääkärissä käyty. Poskiontelotulehdus ja kuuri. Lisäksi piipusta vetelin keuhkoja avaavaa. Pyysin myös influenssakautta varten astmalääkkeitä.

                                      **************************************

Elovena on aika pirteä, sen sijaan Venakon toistaiseksi nimeämätön vasikka voi huonosti. Se ei syö. Se pitää letkuttaa. Ei hyvä.