Navettaan saavuttuani, likimain aloin heti ajamaan elukoita asemalle. Toki olin jo perushommelit tehnyt ennen sitä.

Anoppi ajoi loput elikot ja minä taas aloittelin lypsämään. Jotenkin aamuisin aika valuu niin sukkelaan, ettei aikaisin aloittamisesta tule mitään tai sitten joku mättää lehmäpuolella. Aina kello siis karkaa kuuteen.

Lypsyissä ei juuri mitään ihmeellistä ollut. Sirosorkkaisia kavereita asteli asemalle.   Ametisti pidätti yhden neljänneksen maitoja ja hierottuani utareeseen viherlinimenttiä, alkoikin maito suorastaan juosta ulos. Pönttöön kertyi yllättävän paljon siltä elukalta.

Aloha on kuin uusi Ukulele. Aloha on nimittäin vähintään yhtä hidas antamaan maitonsa, kuin emänsä. Oikein sylettää, aina kun sen lehmän nään. Onneksi järkikultani laittoi jalostussuunnitelmaan jatkossa lihasonnia. Se suku ei ole jalostamallakaan jalostunut. Miksi siis kärsiä tulevilla sukupolvilla?

Timantti meni kokonaan erilleen. Sillä pitäsi olla nyt antibioottikuuri,*lääkäri leinee käynyt*  pitkä sellainen. Jalkavaivainen kun on. On pidetty lehmä karsinassa lypsyn välit, että saa rauhassa olla.

Tunteen vasikka ei edelleenkään juo. Rakentelemastani tuttipullosta pumppasin vasikan suuhun maitoa pienissä erissä, jotka kuitenkin nieli. Mutta suutaan ei avaa vapaaehtoisesti millään. Ja makaa. Epäilyttää, onko se kunnossa. Kun ei voi tietää, onko kehityksessä ollut mutkia matkassa...

Elovena on tänään siemennysvuorossa, eilen siemennettiin Essu.

Aamutöillä virahti taas turhan pitkään.

Tuvassa odotti kaamea kaaos!! Teki mieli kääntyä ovelta takaisin. Älytön nälkä pakotti jäämään.

Ensin laitoin kattilan tulelle ja maitonäytteet valmiiksi. Tiskikoneen tyhjennykseen, lääketestit kattilaan kiehumaan, latasin kahvinkeittimen ja päälle. Sitten tiskit koneeseen, käsinpesua osalle ja testimaidot kattilasta jäähtymään. Ajattelin että josko nyt istahdan hetkesi. Vielä mitä! Napsimaan pikkuväeltä puutikut kourista. Olivat repineet tupaan tuoduista puista. Lääketesti tekeytymään. Nyt istahdus. Ei, pizzapalat olivat jäähtyneet. Nouse ylös ja lautanen mikroon. Samalla laitoin pyykit kuivuriin. Lopultakin hetkeksi ahteri penkkiin.

Kahvin jälkeen laitoin leipätaikina-ainekset koneeseen ja annoin sen hoitaa loput. Tulet uuniin ja kissoille ruokaa... ja päivä on vasta alussa.