Heräsin kesken parhaimpien unien ja kello näytti 02:30. Heräsin taas siihen samaan saamarin vinkunaan, kuin edellesinäkin kertoina. Palohälytin piippaili, laahustin sitä kuittaamaan. Hälytin piipasi, ei vinkunut ja sanoi: Palo alueella kolme. PERKELE!!

Hyppäsin karjaisemaan isännän ylös, joka nousikin kuin sukkapuikon pistämänä. Hyppäsimme housuihin ja paitohin ja kenkiin ja sitten aivan saatananmoista vauhtia alamäkeen. Hälytin huuti aivan helevetisti, tuvan ovelle asti kuului.

Otin muutaman sadanmetrin enkat. Veikkaan, että moni teistä olis jääny jälkeen kuin tikku paskaan. Olen nimittäin ollut kouluaikoina aika kova menijä, pikamatkoilla.

Koko tienoo raikasi. Ihmettelin miten helevetin sikeäunisia naapureita meillä oikein on??? Kun lähin talo on navetasta n. 50m...

Kiersimme koko navetan joka ikisen läven, missään ei kuitenkaan palanut. Sammutettiin häläri ja kuitattiin pois. Uniset ja hämmästyneet lehmät tervehtivät katseillaan :"Joko on ruoka-aika?" Kun oli aivan varmaa, ettei palanut sammutettiin valot yövaloja lukuunottamatta ja lampsittiin takaisin tuvalle. Todettiin että onpa valoisaa ja aika mukavan lämmitä, ainkin tuollaisen pinkomisen jälkeen.