Yhdeksältä aamulla, tai kymmentä vaille. Saapui TET-harjoittelija täsmällisesti. Mökön koulun oppilas, neljätoista vee nuorimies tuli maataloudentöiden pariin viikoksi. Pakkanen muisti meitä painumalla -27 asteeseen. (kylällä oli kuulemma peräti -34) Urheasti he, miehet menivät ulkotöihin.

Mökö on tallilla viikon työharjoittelussa. Tai eihän se mitään harjoittelua ole. Täyttä työtä. Mielekästä ja saa ratsastaa mielinmäärin.

Tänään sitten autoon astelivat USA, Vitamiini ja Hiiri. Lehmät olivat astelleet rauhassa, mutta Hiirulainen oli laittanut ranttaliksi.

Aamulla piti tulla lypsykoneenhuoltomies, mutta mutta... kuinkas taas kävikään. Se soitti olevansa kuumeessa. Toivon itsensä puolesta, että on oikeasti kipeä, sillä vannon että joutuu sairaslomalle useiden kipeiden paikkojen vuoksi, ellei ole oikeasti sairas. On nimittäin sitä herraa saatu odotella. En edes viitsi toistaa, mitä kaikkia verukkeita käyttäen ei ole häntä meillä nähty. Alkaa kohta koko asema lahota käsiin. Ihan kaikkea kun ei itse voi, eikä osaakaan tehdä.

Iltatöillä aloitettiin mittanäytelypsy. Päätettiin tehdä näytteen kera, että nuori harjuri pääsee näkemään mitä kaikkea hauskaa lypsyasemalla saakaan tehdä...

Vaan olipa ihanaa lypsyn lopussa, kun ei ollut erikseen menossa kuin lääkelehmä Öljy ja pari vedintä.