Eilen tumppattiin aamulla Venla karsinaan. Muita karsinoita asuttavat: Vehnä ja Vekki. Vehnän utare pisti asemalla silmään. Kukahan noista kolmesta ensin ehtii räjähtämään? 

Iltatöillä eilen teutaroin niin maanperusteellisesti pehkupaalin kanssa, että koko illan oli veto poissa. Paali oli umpijäässä tullessaan navettaan. Ei auttanut kuin käydä kimppuun vaan.

Isolla hangolla ei ollut asiaa paalin kimppuun. Puoliksi katkeenneen hangon avulla sain edes jonkinlaisen alun paaliiin. Kaksi kertaa peräkkäin lensi jäinen hangonvarsi pehkun mukana karsinaan. Toisella kerralla mitta oli jo niin täynnä, että vuodatin aika monta *******n ***********ttä peräkkäin noutaessani sitä h********n kapinetta jälleen kerran karsinasta!

En jaksanut edes raahautua ylämäkeen, vaan pummin anopilta kyydin autolla.

Kotona vaan ähötin.

Tänä aamuna piti herättää Nalle anopin matkaan. Kävivät arvauskeskuksessa kuppaamassa verinäytteet sairaalaa varten. (Mittaavat verestä miten trexan vaikuttaa mm. maksa-arvoihin.) 

Anoppi toi sitten Nallen takaisin kotiin ja lähti viemään lämpimällä  autolla Heppua kouluun. Pakkasta muisti taas olla liki -28 astetta. Nalle oli open luvalla kotona, sillä hän ei ehtinyt ekalle tunnille. Menivät kaikki ysit jonnekkin "messuille" kaupunkiin. Nallea ei vissiin harmittanut pois jäänti.

Anoppi tuli sitten takaisin ja nappasi Napun matkaansa. Kerhopäivä. Nappua ei tarvinnut patistella matkaan.

Kaksoset saivat omistella isoveikan kokonaan itselleen ja minä pääsin aamupäivällä suihkuun. Se, on kuulkaa ylellisyyttä!!

Puolenpäivän paikkeilla menin laittamaan Voikkarin narun päähän ja lompsin auringonpaiseessa lähitienoilla kamera kaulassa. Pakkanen oli silloin laskenut peräti neljä astetta. Koneelle ehdin kuvat laittaa ja taas menoksi. Lähdin hakemaan Mököä koulusta. Nappasimme ystinsä mukaan kyytiin. Ei tarvinnut jäädä ulos palelemaan ja odottamaan linja-autoa. 

Kävin kuitenkin ensin hakemassa apteekista Totille lisää tuubeja vetimiin. Ja veimme ne navetalle valmiiksi. Sitten piti käydä tankkaamassa, ettei tarvinnut laittaa tyttöjä työntämään...

Veimme Mökön ystin kotiinsa. Ja jatkoimme matkaa kohti kaupunkia.

Auton parkkiin saatuani, kävimme ensin postissa ja sitten Mökön lempikaupassa. Mummi tuli sinne. Jätimme Mökön haahuilemaan kirjakauppaan ja lähdin mutsin kanssa ostelemaan vaatteita kaksosille ja Napulle. Hatille ja Vatille ostin 6 bodya ja Napulle kasan Hello Kitty pikkareita. Sekä Hello Kitty- kruunun. Tokihan jokaisella itseään kunnioittavalla Nappusella pitää kruunu olla. Edellinen kruunu kun meni harmillisesti rikki...

Seppälästä ja Lindexiltä ostin lisää pikkareita Napulle. Sitten piti alkaa metsästämään uutta talvihaalaria Napulle. Koko kaupungin sai kääntää ympäri ja haalaria ei ollut.

Lähdimme sitten Prisman suuntaan. Matkalla poikkesimme työttömien kirppikselle, jossa myydään paljon erilaisia kalusteita myös. Mutsi oli varannut itselleen jonkun pöytätason. Se otettiin ja lähtiessä huomasin toimistotuolin. Se oli varattu tälle päivälle, muttei haettu. Sillä liike oli menossa kiinni. Kysäisin tuolista myyjiltä. Koska tuolia ei oltu haettu, minä sen sain. Täysin ehjä tuoli selkä- ja käsinojilla, pyörät alla, maksoi huikeat viisi euroa.  Tuoli lähti mukaan. Kaikki sain tungettua autoon. Takakonttiin kun ei voinut mitään laittaa, siellä oli jo kaksosten rattaat.

Ja erätukun kautta prismaan. Kummastakaan ei haalaria Napulle löytynyt. Alkoi jo hiki tulla.

Veimme mummin pöytineen kotiinsa ja lähdimme vielä citymarkettiin Mökön kanssa. Bingo! Sielläpä oli tasan kaksi haalaria kokoa 98cm. Toinen lähti matkaan.Halvennuksessa vielä oli.  Vuoren kokoinen kasa ruokaa vielä ja kassan kautta kotiin.

Nalle ilahtui ikihyviksi tuolista. Vasta viime viikolla pyysi saada uutta jakkaraa pöydän ääreen. Heppu ehätti testaamaan uuden tuolin ensin. Hyvä kuulemma on.

... juu ja sitä pakkasta on taas se -28 astetta.