Eukon lypsin viimeisessä erässä. Jalka piti kuitenkin kiinnittää putkeen. Sitä ennen otin kaksi sinistä jalkamerkkiä pesuun ja laitoin keltaisen merkin tilalle. Kun koipi oli kiinni, sain rauhassa pestä, pyyhkiä, ottaa suihkeet ja laittaa koneen. Kokoajan rauhallisesti ensikolle puhuen. Otin ensimmäisellä kerralla vajaat kaksi kiloa. Kaiken valutin pöntöstä tuttipulloon suoraan.

Jälkeiset olivat lähteneet jo karsinassa, joten laskin hiehon syömään muiden sekaan.

Ämmän otin erilleenlypsyn jälkeen ensimmäiselle paikalle. Laitoin kaulapannalla porttiin kiinni. Sitten annostelin lääkkeen ruiskuun. Kaulapannalla laitettuna lehmä ei pysty päällään sotkeutumaan lääkkeen laittoon. Tämä tökötti laitettiin nahkan alle. Neulan laitto hieman haastavempaa. Ainakin minulle ja heiluvalle elukalle.

Sain neulan yllättävän keposesti oikeaan kohtaan. Sitten vaan ilmat ruiskusta pihalle ja ruisku neulaan kiinni. Hitaasti valutin lääkkeen ihon alle. Kaula irti ja elikot syömään.

Ajatella, miten paljon pitää lukea koulussa, että saa pistää ihmistä. Minä se vaan ihan olen opetellut tuon pistämisen ihan itse.

Pentu pisteli kaiken maidon mahaansa.