Nappu oli eilen isin kyydissä traktorissa, kun tamppasivat siilolla. Tämä on ainutlaatuista, sillä Nappu ei tätä ennen ole halunnut traktoriin edes lähelle.

Tänään ilmoitin olevani lähdössä töihin, Nappu sanoin napakasti että hän lähtee äidin mukaan töihin. No, ehdoiksi sitten asettelin että haalarin on löydyttävä päältä. Eikä minkätahansa haalarin, vaan työhaalarin. Ei kuulemma käynyt, kun olisi punainen pitänyt olla. Minäpä ilmoitin tiukasti, että haalari niskaan. Ei äidilläkään punaista ollut. Pelkkä vihreä ja sininen vaan. Haalari meni päälle ja käsikädessä lähdettiin navettaan.

Käveltiin siilojen ohi. Isi vilkutti traktorista. Silmät ymmyrkäisinä!!

Avattiin maitohuoneen ovi ja laitettiin pesukone päälle. Sitten Nappu seurasi silmä kovana, kun laittelin maitohuoneen lypsykuntoon. Sitten tuli se koetinkivi. Piti asemalle lähteä. Nappu seisoi visusti oven edessä, kun laittelin aseman. Kysyin, uskaltaisiko seistä siinä kun ajan lehmät asemalle? Kuulemma uskalsi. Kun ensimmäiset lehmät hiippailivat asemalle varovasti *pelkäsivät Nappua*. Alkoi palosireeni soida, Nappu kiljui täyttä kaulaa kun lehmät tulivat liki.  Menin takaisin ja selitin ettei ne lehmät häntä syö. Seisoovat porttien takana, eivätkä päässeet edes lähelle. Lehmät pelkäsivät Nappua enenmmän, kuin tyttö niitä. 

Saatuani aseman täyteen, laitoin Napun karsinaan. Ajoin lehmät kauemmaksi ja päästin Ametistin omasta karsinasta. Nappu törötti karsinassa, kunnes olin ajanut kaikki lypsypuolelle. Sitten siivoisin parret ja sorkkapallit. Nappu käveli kädet taskussa omistajanelkein ja kyseli loputtomasti. Piti kertoa jokaikisen hiehon nimi, kun ne seistä napittivat Nappua toiselta puolelta. Kaikki lehmät tungeksivat parsiin toisella puolella tuijottamaan Nappua. Niillä oli silmämunat pullahtaa päästä ulos.

Kohokohta, vasikoiden katsominen.

Kun vasikat oli hoidettu, oli lypsyn vuoro. Napun pitäsi uskaltautua asemalle lehmien sekaan. Mummo sai houkuteltua Napun asemalle. Kymmenen lehmän lypsyn ajan Nappu jaksoi olla, sitten halusi kotiin. Nalle haki.

Emali pisti pystyyn esityksen. Vemputti jalkaansa narusta irti ja syöksyi makaamaan mahalleen. Kuului *pau* ja naru katkesi! Elukka rötkötti mahallaan. Koputtelin kolalla nuppiin ja lehmä nousi. Toinen esittäjä oli Eepos. Se polvisteli ja nöyristeli, mutta jalka ei irronnut. Naru piti irroittaa ja laittaa uusiksi. Typerä elikko.

Siilon peittäminen on vielä menossa. Koneet siirtyivät jo seuraavalle tilalle.