Tiistaiaamuna huomasin hiekkakasan vasikkapäädyn nosto-oven edessä.  Oven avaaminen paljasti, että oven alareunasta oli kaivettu sokkelin kohdalta kolo perustuksiin.  Reikään kurkistellessa huomasin sen ulottuvan melkein maan keskipisteeseen asti. Rotat mokomat olivat kaivaneet tunnelin. Siispä työnsin hiekat harjalla takaisin  reikään.

Keskiviikkoaamuna hiekat oli kiukkuisesti kaivettu uudelleen kasaan. Työnsin hiekat takaisin ja junttasin ne nyt tiukemmin harjanvarrella.

Torstaina en joutanut tutkimaan tilannetta.

Perjantaiaamuna hiekat olivat edelleen kasassa. Tungin reikään ensin paaliverkkoa pätkän niin syvälle kuin harjanvarrella sai. Sitten kippasin hiekat perään.

Lauantaina hiekat oli viskelty ympäriinsä ja verkko vielä kauemmaksi. Ilmeisesti siihen oli joku sotkeutuntut, sillä sitä oli purtu. Imperiumin vastaisku! Runttasin verkon uudelleen reikään. Nyt kalastetaankin rottia! Verkon perään lykkäsin muovia sekin tungin harjanvarrella maan keskipisteeseen asti. Sitten lähdin etsiskelemään kiviä. Muovin perään nuijin helekutin pitkän mu***n muotoisen kivenmötikän ja perään sarjatulena pitkulaisia pikkukiviä. Kaikki saumat tiivistin taas  hiekalla ja loput harjasin ulos. Siitäs saivat.

Tänä aamuna kurkistin rottien työmaalle. Pikkukivet ja hiekka oli heitelty ulos. Mutta mu***ukivi jökötti reijässä paikoillaan. Erävoitto! Nyt löin kiven taakse puupötkylän ja ne samat pikkukivet ja tietysti hiekan. Siinäpä talttahampaille puuhasteltavaa.