Uusi sellainen voisi olla pimeässä kaupassa kassalle selviytyminen.

Tänään aamupäivällä pääsin livahtamaan kauppaan. Olin juuri kerännyt kärrit kukkuroilleen ja palauttanut putelit koneeseen. Aikeissa oli suunnata kassalle, kun kaupasta katosivat sähköt. Ulkona tuuleskeli siihen malliin. Joopa joo. Asiakkaat parveilivat kaupan ulko-oven takana, sähköovet eivät tietenkään avautuneet. Parvi mummeleita ja pappoja parkeerasi kassojen takana olevalle penkille jutustelemaan keskenään. Sanoivat odottelevansa kaikessa rauhassa sähköjen palaamista.. Heh, oikea asenne.

Kaupan vastaava soitteli sinne tänne ja kertoi, että sähköt ovat menneet jostain kauempaa ja vikaa ei ole edes paikannettu jotta kestää voipi.

No kiva. Sovin sitten myyjän kanssa, että pistää tavarani kylmään ja tulen hakemaan ne myöhemmin.  Sovin, että soitan ennen kuin lähden ajelemaan. Eipähän tulisi turhaa reissua. Minut opastettiin kaupasta ulos lastaussillan kautta. Olipahan erilainen ostosreissu!

Vasta viiden jälkeen iltapäivällä pääsin hakemaan ostokseni, koska kun nuoriso tuli koulusta puoli kolmen hujakoilla sähköt eivät vielä olleet palanneet kylälle. Sen verran varmanpäälle vielä otin, että soitin ensin.

Kiitin kyllä verrattomasta palvelusta, kun maksoin ostokseni lopulta.