Taivasauto pyörähti pihassa. Olin justiinsa kävellyt talolta navetalle, kun päähäni pälkähti: paperit ovat tuvassa!!! Prkl... helkutinmoista kyytiä juoksin ylämäkeen hakemaan. Nousua on! Ja saman tien juoksin mäen alas. Kuskit odottivat jo lastausilta alhaalla.

Karsinan ovea avatessa hokasin toisen seikan: molemmilla oli panta kaulassa! Eikun ahistamaan elukka kerrallaan nurkkaan ja pannat veks.

Uusi meni ensin. Se nousi reippaasti. Ikään kuin aavistaen, että kyytiin on noustava kuitenkin. Rodeo lähti ihmeellisellä loikalla. Hyppäsi niin, että takasorkat paukahti lastaussillalle. Yllättynyt Kyllä nyt vähempikin olisi riittänyt. Autossa jo olleet elukat säikähtivät paukkua.

Just kerkesin tupaan ja lastasin lautasen täyden sapuskaa, kun puhelin soi. Vasikkakuski ilmoitti olevansa tulossa. Onneksi oli sentäs aikaa syödä. Tällä kertaa "pinnasin". Ajoin ruohonleikkurilla navetalle. Nauru Vasikka-auton kuskin ilme oli näkemisen arvoinen. Hah hah haa!!!!

Escort ei ollut millään halukas lähtemään kivojen lehmävasikoiden joukosta maailmalle. Silmänisku Sain ihan oikeasti kiskoa sen ulos karsinasta.

Sitten vaan ruohonleikkuri käyntiin ja ylämäkeen....