Ratsastustunti oli tänään aivan poikkeuksellinen!  Ihan huippu siis. Oltiin tallilla jo varttiavaille kolme. Lähdettiin pellolle ratsastamaan. Tallin takaa metsän poikki pienelle hiekkatielle ja siitä haarautuvaa tietä pellolle. Pellolla riehuivat: Liepu-Roi-Viki-Prinssi-Pappa-Mamma ja pikkuponit. Keli oli mahtava. Aurinko vielä paistoi ja ympärillä oli postikorttimaisemat! Pakkasta oli vaille -20 astetta, mutta se ei meidän intoa hillinnyt. Hyvä, kun ei hihkuen matkaan lähdetty. Mökö kopsutteli Papalla ja minä Prinssillä. Jännättiin, kuka päätyy kaulan yli lumihankeen.. Lumihanki ylsi pikkuponien mahaan asti! Se näytti hassulta. 

Pellolle päästyämme otimme ensin käyntiä sikin sokin. Mulla ei ollut raippaa mukana, joten Prinssi teki lakkoja.  Sitten sain yhdeltä tytöltä lainaan raipan, niin Prinssikin hoksasi että jalkojahan pitää liikuttaa. Heti alussa Mamma kasvatti tilastojaan ja lennätti ratsastajansa, joka ei pitänyt varaansa, selästä. Tyttö sukelsi lumihankeen. Pehmusteita ainakin riitti! 

Vuorotellen heitettiin isompi lenkki laukkaamalla pienissä erissä. Ensin ratsastin Prinssin kanssa yksin kiekon. Laukka oli mahtavaa umpihangessa, Prinssi kiiti hullunkiilto silmissä. Ikinä oli tunnilla vaivautunut sellaiseen laukkaan.

Välillä otettiin käyntiä ja ravailtiin sinne sun tänne. Ja taas pienissä erissä hullunlaukkaa pellon ympäri. Ihan huippua oli!! Papparainenkin suorastaan lensi peltoa pitkin. Vanha ukko!! Ei ikä painanut.

Alussa sormet olivat aivan umpijäässä, mutta pellolla hetkutellessa vähitellen kivuliaasti sulivat. Vaikka olikin topparatsastushanskat käpälissä. Ensi kerralla laitan kahdet hanskat päällekäin.

Tunti kului aivan liiankin sukkelaan. Piti sitten lähteä takaisin tallille. Ihanaa oli kyllä ratsastaa tietä pitkinkin. Paluumatkalla talon pihassa oli ihmisiä ja niitä Prinssi hieman kavahti, mutta puhelin sille rauhallisesti ja taputin kaulalle ja se rauhoittui heti.

Tallilla vietiin hepat karsinoihin ja riisuttiin varusteet. Prinssi ei olisi millään halunnut mennä omaan boxiinsa, kun vieruskaveri puuttui. Prinssi pyrki pois koko ajan ja hirnui kaveriaan palaamaan. Rauhoittui syömään, kun Ukko palasi omaan boxiinsa. Sitten antoi riisua varusteetkin ihan kaikessa rauhassa.