Tiesi olleensa tänä aamuna taas kokorahalla navetassa. Pääsin aloittamaan työt hieman aikataulusta myöhässä. Sain kyllä kirittyä hieman.

Unikko narahti lypsyssä. Oikea etunen työnsi piimää. Ei aristanut sitä. Lypsin ensin kolme tankkiin ja yhden erilleen. Sitten laitoin elukan karsinaan. Kuumetta ei ollut, näyte lähtee eläinlääkärille.

Atriaa ja Ämpäriä olen lypsänyt välissä, vaikka ne nosteleevatkin koipea.

Mutta se Ukulele... aamulypsy kesti 46 minuuttia!!! Aivan järjetön elukka!! Koska se lypsetään viimeisenä -lääke-elukka-, navetassa saa tosiaan olla kaikkien tarpeiksi. Kyllä se toki antaa sitä maitoakin sitten, mutta mutta...

Kun vihdoin sain aseman pesuun, pit käydä avaamassa vielä portti syöntipuolelle. Sitten kiiruhdin sulkemaan nosto-ovia. Vasikoille piti antaa apetta, ne mölysivät kiukkuisesti. Uudelleen sulkemaan, sain vasikkapäädyn oven kiinni, kun pysähdyin katsomaan Sitrusta. Meno oli senlaista, että päätin antaa sille kalkkia. Naru kaulaan ja pihdit nokkaan. SItten ruutta kitusiin ja pumppaamaan tavara pötsiä kohti. Kaikki meni ihan itkemättä. 

Ääni sisälläni käski katsastaa vielä öljyt. Säiliö oli ihan tyhjä. Onneksi älysin vilkaista konehuoneeseen! Kone korjatttiin taas maanantaina.  Sehän piti outoa ääntä ja maanantaina sit odotusteni mukaan otti ja levisi. Huoltomies teki töitä laskun eteen tälläkertaa.