Mittalypsy käynnistyi tänä aamuna. Ajelin aseman täyteen ja ylikin ja kehoitin anoppia aloittelemaan. Itse ajoin loputkin ja siivosin parret.

Sitten asemalle kaveriksi. Nopeasti oli hommat hoidettu. Saatuani oman puolen viimeisen rivin lypsyyn, Vanla hiippaili asemalle. Se tapansa mukaan nuohosi nurkat ja lupsutteli essut. Sitten se nuoli meidän liitutaulun putipuhtaaksi. Taulussa lukee lääkelehmät ja erilleenlypsyt yms. huomioitavat asiat. Nyt ei enää lukenut. Niin puhdas taulu ei ole ollut ikinä. Anoppi manasi elukkaa, mutta minä hirnuin.....

 

Karsinasta passitin oman puolen lypsyn jälkeen Viirun ja Ufon asemalle. Lopputyhjennykseen ja jalkamerkkien vaihtoon. Sitten saivat siirtyä sarvipään seuraksi umpiolaan. Jäimme jännittyneenä seuraamaan hiehon reaktioita. Tiedän Ufon kovapäiseksi elukaksi. Niinhän siinä sitten kävi, että Avulias sarvipää hyökkäsi sarvet tanassa Ufon kimppuun. Ufo puski elukan aitaa vasten ja antoi mitä kuuluu ja kuka käskee. Hieho ällistyi täysin. Lehmät tyynesti asettuivat syömään. Hieho hiipi lähemmäksi, jolloin Ufo potkaisi. Hieho yritti puskea kylkeen. Ufo hurjistui. Se nosti hiehon pääty aitaa vasten ja antoi oikein selkäsaunan. Hieho löi turpansakin aitaan. Häpeissään elukka hiippaili toiselle puolelle käytävää "nuolemaan haavojaan" . Vielä kerran hieho yritti mahtailla Ufolle ja sai selkäänsä.

Me anopin kanssa hihittelimme portin takana. Hieho mulkaisi meitä paheksuvasti. Sanoin sille, että mitään myötätuntoa ei heru.

Olin huomaavinani ruokintapöydän toisella puolella olevassa karsinassa hiehot ja Uuniomena tekivät aaltoa ja tuulettivat....