Nimittäin töitä on tehty ihan koko rahalla tänään, mikäli sitä palkkaa joskus maksettaisiin.

Iltatöillä anoppi oli vapaalla. Menin hyvissä ajoin navettaan. Lääkäri oli jo käynyt ja kuurille molemmat elikot joutuivat.

Aloitin lypsyt normisti. Ufoa, ET:tä ja Vikkelää sai vähän väliä ajaa pois asemalta. Kun ajaa jo kymmenettä kertaa, alkaa huumori olla jo aika loppu.

Viimeiseen riviin oli tarkoitus epämääräiset paskatissit, poikineet ja lääkekantturat ottaa. Vikkelä oli jonossa ja heittäytyi pitkälleen odotellessaan. Kaikki toiset piti ajaa pois, kun rouva ei muuten noussut ylös. Elukka käppäili asemalle ja halvaantui siihen. Tervevaan! Kaikki haaveet aikaisemmasta työvuoron loppumisesta sai heittää olan yli. Olin nimittäin etuajassa lypsinyt porukkaa.

Kaikki pois, Ufo kierrätettiin takaisin asemalle toiseen riviin. Ja päivystävää etsimään.

Siinäpä pitikin sitten ihan oikeasti miettiä, minkä elikon lypsän ja missä välissä. Siirsin aina yhden elukan pois ja otin uutta tilalle. Kas kun ei voi lypsää puhdasta elukkaa siillä paikalla, missä on soluttava elukka ollut. Muuten pöpöt tarttuvat. Ja lääke-elukka tuli lypsyyn vasta, kun letku on otettu jo tankista.

Emännälle luikkasin hormoonin hyvissä ajoin ennen lypsyä, koipi kiinni. Hieho antoikin mukiinmenevästi maitoa. Emännän pitää nyt ruokkia Vikkelänkin vasikka. Antibioottimaitoja kun ei anneta vasikoille.

Vikkelältä sain lypsettyä käsin siinä asemalla, kun elukka makasi kaksi vedintä. Paljon enempää en uskaltanut (säälin elukan kalkkivarastoja )  Laitoin vain lääketuubit vetimiin. Kuten Ählämillekin oli tarkoitus. Lypsypaikalla se ei onnistunut, piti ottaa ekapaikalle ja laittaa nokkapihdit. Jo vain onnistui tuubin laitto.

Lääkäri valutti kaikenlaisia mömmöjä Vikkelälle suoneen, mutta tärkein olit tietenkin kalkki. Jätettiin elukka lepäilemään asemalle ja tehtiin kaikki muut hommat ennen ylöshoputtamista.

Kuivasin asemanpesun ajan Vikkelän pään. Otin pyyhkeen ja pyyhin huolella kaikki liat naamasta ja puhdistin korvatkin.   Hieroin oikein perusteellisesti naamakarvat ylt' ympäri. Lehmä näytti tyytyväiseltä. Sittenpä se pinnistikin ylös vaivattomasti ja meni suosiolla karsinaan syömään. Elegian laitoin karsinaan *varmuuden vuoksi*, ei se poiji, mutta onpahan paremmin suojassa jos vaikka alkaisi käynnistyä.

Kellopa oli kahdeksan kieppeillä, kun lopulta navetanoven kiinni painoin.