Tänään siirrettiin tiineiden hiehojen karsinasta: Viiru, Uuniomena ja hieho Yhdiste umpiolaan.

USA, Vikkelä ja Avulias-hieho puolestaan siirrettiin tiineiden hiehojen karsinaan. Avulias ensin. Se sai heti ovella turpiinsa Ufolta, joka muisti saaneensa sarvesta taannoin... sen jälkeen kaikki muut hyökkäsivät makselemaan kalavelkoja. Kaikilla lienee muistissa, miten kyseinen hieho piti niitä sarvilla pelotellen kuset sukissa

USA lähti persukset pehmeänä, koska ei millään olisi halunnut siirtyä pois "turvallisesta" umpiolasta. Vikkelä nimensä veroisesti suorastaan livahti karsinasta toiseen.

Nämä siirrettiin ihan sen takia, etteivät pääsisi liiaksi lihomaan. Tiineidenkarsinan porukka on ankaralla ruokavaliolla. (Ammu on jopa LAIHTUNUT siellä. )

Viulu siirtyi kerranpäivässä lypsettäväksi ja se lypsetään erilleen koko umpeenmenon aika . On niin paljon soluja. Valiota ei pantu vielä kuurille, O.E. soluttaa, eikä sieltä edes paljon tulekaan. Jos menee lypsämällä ohi niin hyvä, ellei, umpeen menee se vedin. Dali pitää vahdata joka kerta ensin testillä. Sitä ei kannata enää hoitaa, on hoidettu jo kaksi kertaa peräkkäin. 

Lypsyn jälkeen saalistettiin kusikourusta yhtä palloa, joka joutui sinne erilleenlypsettyjen maitojen joukossa puolivahingossa. Tyhjäsin pönttöjä, jolloin koko hana irtosi ja en huomannut pallon livahtaneen maitosankkoon. Vasta siinä vaiheessa, kun pallo livahti putkeen.... huikkasin anopin apuun ja yhdessä saalistettiin pallo putken kautta kourusta. Toisen piti vahtia kourua ja toinen eli minä tungin letkua putkeen. Aivan liian monen h*lv*tinp*rk*l**n jälkeen pallo suvaitsi saapua kouruun, josta se piti käsin pyörittämällä kitkuttaa hitaasti ulos. Oli hiinä ja hiinä, että se mahtui tulemaan ulos.  Ja tietenkin pesin ja desinfioin pallon ennen sen palauttamista pönttöön.

Kaikkien hommien jälkeen, oli vielä kirjoitettava navettaromaani lomittajille jotka rantautuvat huomenna. He ovatkin sitten useamman päivän putkeen keskenään. Tarkoittaa sitä, että he hoitavat ihan kaikki asiat navetan seinien sisäpuolella.

Aamen.