Iltatyöt alkoivat ihan normisti. Laitoin Eedenin juoksemaan muiden seassa lypsypuolelle, siivosin parret ja laitoin turvekerroksen. Sitten lypsimään.

Alaska heittäytyi edellen hankalaksi ja se piti taas hirttää kärsästään. Otin kuvan kännyllä, jos jotakuta ahistaa kuvan laatu:

Nyt sitten jätin rouvan kaulaan pannan merkiksi koipitalkoista. 

Muutama elikko odottikin odotustilassa, mutta mieluilin siihen lisää porukkaa. 
Silmät oli tiphtaa päästä, kun katsahdin lantakäytävälle. Verta! Ja sitä suorastaan suihkusi lehmästä ulos!!
Kyse oli Aurasta ja se seisoi  parrella ja veri valui. surprise Veri tuli utareen reunassa olevasta reijästä. Hätistin elukan asemalle jonoon. Tosi nättiä, vai mitä?



Hälyytin varmuuden vuoksi pääjohtajan soittamaan eläinlääkärille. Onneksi vuoto kuitenkin tyrehtyi itsekseen. Jalassakin oli haava. Huomasin, että samaan syssyyn oli ilmestynyt myös Torkulle vamma utareeseen. Siltä oli pitkä pätkä nahkaa teillä tietymättömillä utareesta.frown 

Syyllinenkin löytyi. Ämmä. Se riekkusi kaikkien kimpussa, kiimassa. Sitä kun ei enää siemennetä.

Asemalla Aura antoi lypsää suosiolla.Mutta kun puhdistin suihkulla haavan, alkoi jalka heilua. Jalan haavaan laitoin jodigeeliä ja utareen haavaan kunnioitettavan matkan päästä vedinkastoa. Jalka heilui tappavasti puolelta toiselle. Ei tehnyt mieli yhtään lähennellä...

Paimensin Auran ja Torkun lopuksi isoon karsinaan potemaan yhdessä. Eeden sai painua mammalaan ja riivattu Ämmä laitettiin pikku karsinaan häpeämään ja mölisemään itsekseen.