Eilen otettiin Utrio ja Yö-hieho hieholasta karsinaan. Samalla siirrettiin Äyri umpiolaan. Äyri meni tosi nätisti portista käytävää pitkin umpiolaan. Yö oli taas ensin tosi vaikea saada portille, mutta suorastaan juoksi karsinasta ulos! Umpiolassa Yö laittoi heti ranttaliksi ja se piti laskea samantien lypsypuolelle. Lehmät oli jo silloin lypsetty  ja portit kiinni. Mitä teki Yö? Ajoi koko umpiolan jengin sarvillaan kohti asemaa. Siellä ne sitten seisoivat jonossa kuin tikut p*skassa. Vanilla joka poistui jonosta sai sarvikäsittelyä, kunnes ehdimme hutkimaan hiehon sen kimpusta. Hieho ajettiin odottamaan asemalle ja loppuremmi takaisin umpiolaan. Porukka oli vähän sen näköistä, etteivät olikeen ymmärtäneet :mikä oikein iski! 

Menin avaamaan reitin suoraan karsinaan ja toiset ajoivat hiehon sinne. Laitettiin tietenkin lehmä ja hieho eri karsinoihin. Yöhän olisi muuten teurastanut Utrio-paran.

Aamulla taivasauto nouti molemmat. Nyt ei ole enää risapeffaa... Lypsyssä se helpottaa jonkin verran, eikä tarvitse pelätä milloin se tulehtuu perästään.

Kotiteurastaja luultavasti tulee ensi lauantaina ja Siepon päivät ovat sen jälkeen luetut. Sieposta tulee lautasmalli... sitähän ei ole enää aikoihin lypsetty tankkiin. Vasikoille on maito mennyt. Nyt lypsetään Rauhaa vasikoille umpeenmenoon asti.

Ylpeä seisoo lypsyllä nätisti. Ylpeän vasikka taas ei edelleenkään juo. Se ei edes yritä imeä tuttia. Niimpä minä juotin sen tänään. Tungin tutin suuhun ja toisen käden sormet tutin alle. Pumppasin maidot suuhun ja vasikka-paran ei auttanut kuin niellä. Kaksi litraa suunnilleen mahaan matkasi. Ei näytä hyvältä, mikäli tämä menee letkutukseen.. 

Tänään Ötökkä-hieho tuli puolelleni harjoittelemaan ja joutessani ajelin siltä vasemman puolen utarekarvat. Hieho seisoi, kuin sahapukki. Tuli nätti utare. Kone ei pidä ääntä juuri lainkaan ja tärisee mukavasti karvanajossa. Muutamiin sitä ehdin kokeilla. Kerkesin lypsää noin 15 elukkaa, kun jo taas piti kesken töiden häippästä. Tällä kertaa seiskojen vanhempainiltaan.