Olin ehtinyt laittaa aseman, maitohuoneen ja juottaa vasikat ennenkuin anoppi tuli navettaan. Aloin sitten ajaa lehmiä asemalle ja ylipäätään lypsypuolelle.  Samassa kaksi elukkaa murtautui asemalle ja joku kunnoton oli jättänyt toisen portin auki. Lehmät olivat peräkanaa marssimassa kohti aukiolevaa ulko-ovea. Ehdittiin estämään lehmien joukkopako.

Anoppi aloitti lypsyn ja minä menin pöydälle työntelemään ahmateille ja mölymahoille evästä eteen, että pitäisivät turpansa kiinni.

Samaan aikaan Mökö ja Heppu pitivät vahtia hiehoille, kun kuivikekarsinoita tyhjennettiin.

Lypsäminen meni joutuisasti. Mitään ihmeellisempää ei tapahtunut, Untuva latasi käteen. Rauhakin meni ihan huomaamatta muiden seassa ja Uurrolle luin madonluvut koivenheilutuksesta.

Anopille jäi erilleenlypsyt, joten minä kastelin omalta puoleltani lehmien persustenpitopaikat ja aloin lastalla kaltata niistä paskoja irti. Kova urakka, sillä paskat olivat todella kuivaneet kiinni. Siinä isännys huuteli jotakuta avukseen ja minä menin. Kolme vasikkaa hillurehti karkuteillä. Kaksi takakäytävällä ja yksi pöydällä. Ensin takakäytävän karkulaiset pääsivät karsinaan ja sitten jäin veräjänvahdiksi, isäntä meni hätistämään pöydältä elukkaa. Se oli Estradi, jonka sorkat eivät pitäneet liukkaalla pöydällä. Roikuin portissa ja nauraa kääkätin vasikalle, kun  se lipsutteli vaikka miten perin pöydällä. Lehmä ja hiehoja kiinnosti kuollakseen ihana vasikka pöydällä. Meteli oli sanoinkuvaamaton, kun kaikki hiehot mylvivät yhteenääneen.

Venla sanoo: MUU!

Ammukarsinassa pyllyt rivissä:

Eepos ei jouda poseeraamaan, pitää syödä:


Vasikat köllöttelee puhtaissa pehkuissa:

Elovena omassa rauhassaan:

Tämä tyttö, Eros voittaisi kaikki kauneuskisat katsokaa vaikka: