Nytkös se päähänpotkimis-vaihe taas alkaa?  Aamulla Venus ei antanut maitoaan tavalliseen tapaansa. Epäilys iski heti! Alkusuihkeissa ei näkynyt mitään poikkeavaa. Venus oli ensimmäisessä rivissä. Laitoin luultavasti toisena tai kolmantena siihen koneen. Argh!! Moneenkohan tartutin??!? Aloin hieroa utaretta ja laitoin viherlinimenttiä utareeseen, mutta maito pysyi sisällä.

Otin koneen pois ja laskin kokomaidosta näytteen lettupannulle.Samantien sävähti violetiksi ja täyttä hyytelöä.              Kone alas ja pois käytöstä. Laskin maidot pöntöstä sankoon ja viemäriin. Oli sen verta sakeaa sotkua, ettei siitä olisi enää vasikoille. Upotin samantien käteni kloriittiveteen, hanskathan mulla toisin oli. Sitten pesin kaksi kertaa huolellisesti saippualla ja viimeiseksi desinfioin vielä kahdesti. Kyllä pöpöt kuoli.

Niinpä toisella puolella lypsettiin vaan neljällä koneella ja minä otin omalle puolelle kaikki koivenheiluttajat. Hullu-Emalinkin. Emalille tein kepposen. Hirtin koiven kiinni putkeen ja hain toisen narun. Laitoin lenkin jalkaan, aika ylös. Sidoin narun myös ylös putkeen. Jalkapa ei noussutkaan ja koska elukka ei halunnut seistä epämukavasti se laittoi vapaasta tahdostaan jalkansa taaksemmaksi.

Ja se toinen harmi. Viimeinen tankkielukka oli puolellani lypsyssä ja sillä aikaa otin kolan ja kävin siistimässä parret sekä työntämässä pääkouruun sonnat. Silmiini osui Atomi! Tai pikemminkin se, mitä roikkui hännän alta. Oli kuin ukkonen olisi lyönyt!! Samassa tajusin koko vyyhdin. Elukan tulehdus, se mitä ei näkynyt eikä tuntunut. Vasikan on täytynyt kuolla kohtuun ja alkaa vaivata. Atomi oli luomassa!! Tämä tietää Atomin lähtöä taivasautoon. Se on ummessa ja määrä olisi ollut vasta heinäkuussa.  Atomi on Lulun lapsenlapsenlapsi. Alkaa vähetä tuo Lulun suku.