Äpyli pääsi eilen harjoittelmaan asemalle. Ajelin siltä utarekarvat toiselta puolelta. Kun Äpyli seisoi asemalla  sen edessä ja takana olevat lehmät olivat lujilla. Äpyli sieti karvojen ajelun  aika säyseästi. Suihkuttelin vettä sen sorkille ja kastelin vetimet vedinkastolla. Äpyli aika on kuukauden päästä, tasan. Toivon lehmävasikkaa.

Öljy, mölykiljukaula lopultakin pääsi umpeen. Se lypsettiin viimeisen kerran ja laitettiin umpituubit vetimiin. Sitten se siirrettiin umpiolaan. Halleluja! Lopultakin elukka on hiljaa. Se mekkaloi aina koko lypsyn ajan karsinassa ollessaan. Nyt se on vihdoinkin hiljaa.

Tänä aamuna otin Äpylin asemalle toiselle lypsypuolelle ja ajelin toisen puolen karvat alas. Tällä puolella seisoi myös Venla ja juuri Venlan ansiosta muilla oli tilaa. Äpyli ei päässyt litsaamaan muita.

En voisi kuvitella laittavani näitä yhtäaikaa asemalle riviin: Äpyli - Valio - Fariini - Finksi ja Toti. Kaikki erityisen kookkaita friisiläisiä.

Yhdiste otetaan nyt, jos mahdollista ekaan tai toiseen riviin asemalle. Iltalypsyllä mitattiin aikaa siitä, kuinka kauan kestää 13 kilon antaminen pöntöön. 15 minuuttia!! Älytön aika. Aamulla menee vielä kauemmin, sillä silloin se lypsää paljon enemmän.

Venlaa ja Välkettä mittailin eilen, kun seisoivat syömässä vierekkäin. Välke on kaksi kertaa suurempi, kuin Venla. Välke on sentäs "vain" ay. Fariini on kolme kertaa suurempi Venlaa... huh huh.. Mutta Venlalla on viisi kertaa enemmän sisua kuin muilla yhteensä. Venla komenteli eilen Totia kuin rukkasta!  Venla onkin sitä suomenkarjaa....