Aamulla sai riehumatta tehdä hommansa loppuun. Mutta tupaan tultua totesin ettei suhikuuun ehdi vaikka itksi. Sitten vaan kampaamaan karvat kasaan ja putsaamaan naamavärkki. Vähän sutimista sinne ja tänne, sekä riittävästi hajusteita. Napulle kova sana ja rytkyt niskaan.

Lähdin Nappuineni Mersulla kaupunkiin. Napulla oli puheterapia, vaikka neiti itse väittikin että hän sitä tässä meneekin päiväkotiin.

Joo, jätin tytön terapiaan ja menin itse haahuilemaan kauppaan. Mitään en löytänyt ja hikeäkin puski!

Hain Napun, käveltiin keskustaan. Sain tuskallisen vääntämisen jälkeen kahdelle vanhemmalle kummipojalle jotain kasaan. Ja eräälle toisellekin. Koluamisen jälkeen autolle ja autolla mutsille. Istuttiin parin kahvimukillisen verran vaihtamassa kuulumisia. Taas Mersun rattiin, nyt vielä yhden kaupan kautta.

Kotona.

Äkkiä navetalle. Alkoi mittanäytelypsy. Samaan aikaan vielä Auran siemennys. Ja Ämpärikin ilmoitti poikivansa, kuukauden etuajassa tai sitten isäsonnissa vikaa. Kärpäsen kokoinen sonnivasikka syntyi. Pikkuipana joi siivun maitoa. Kova ääni sillä ainakin on, mutta tiedä häntä.

Aamulla tapasin vasikkapäädystä rotan joka hieman aineissa hortoili, sattui sopivasti olemaan keppi kätösissä niin pamautin elikon hengiltä. Rauha hänen sielulleen...