Tänä aamuna tettiläinen tulikin seitsemäksi navettaan. Pääsi mitta-näytelypsylle suoraan. Teimme hänestä ensin kirjurin. Sai hän koettaa lypsämisen jaloa taitoakin. Kolmelle lehmälle onnistuneesti koneen laittoi, esivalmisteluista puhumattakaan.

Fariini on taas kiimassa. Kahdeksan kertaa siemennetty ja useasti hoidettu. Kaikki kokeiltu. Eikä tiineeksi tule. Pakko luovuttaa, vaikka sydän märkänis. En missään nimessä haluaisi luovuttaa. Vaan eipä auta!  Tyhjäksi ja autoon. Lähtölaskenta on jo alkanut...

Ylläripylläri. Lypsykoneenhuoltaja pölähti aamutunteina. Vau! Mistäs nyt tuulee?? Anoppi lähti aijemmin ja minä jäin harjurin kanssa kaksin lopettelemaan lypsyt. Laitoin hänet siivoamaan parret ja kuivittamaan ne turpeella sen jälkeen. Täytyy sanoa, että eipä ole ennen noin perusteellisesti siivottu ja turpeita laitettu . Kyllä kelpasi nyt lehmien asettua köllöttelmään parsille. Ne kiinnostuneena portin takaa seurasivatkin nuoren miehen puuhia.

Lopulta, kun lääkelehmä oli lypsänyt laitettiin asema pesuun. Näytin miten se tapahtuu ja näppärästi ensikertalainen saikin lypsimet pesuun. Eikä pesun käynnistyttyä yksikään kone suhissut. Asemankin puhdisti kolalla niinmaanperusteellisen hyvin, että eipä pahemmin tarvinnut edes pestä.

Menimme kuivittamaan vasikkakarsinat ja tyrkkimään eväät rouvien eteen. Sitten laitoin Entille vitjat kinttuihin. Toivottavasti ei enää montaa päivää, kun Pepin lapsenlapsi näkee päivänvalon.

Aamupalan jälkeen, nuori herra palasi navetalle avuksi. Mitä lieneevätkin tehneet. Näytin aamupalan yhteydessä, miten lääketesti tehdään. Sillä Öljystä sen tein ja tankkiin ei vielä tohtinut laittaa. 

Iltatöille pääsin myöhässä, sillä odotin lääketestin tulosta ja Heppua saapuvaksi koulusta. Enhän toki voinut pikkuväkeä keskenäänkään jättää.

Vaan eipä olis ollut kiirettäkään navetalle. Huoltomies siellä vielä huseerasi. Lypsy viivästyi puolitoista tuntia. Onneksi ei sentään ollut ajoilta. Laiteltiin sitten siinä odotellessa näytepurkit lähtövalmiiksi. Ehti kerrankin oikein järjestellä purkit laatikkoihin.

Iltatöiltä tupaan saavuin vasta varttia vaille yhdeksän -illalla.