Olin kolmen viikon tauon jälkeen ratsastamassa. Valitsin Royn, kun oli vielä tuoreessa muistissa Mökön perjantain ratsastus Rikulla. Oli tullut alas ja lujaa. Riku sen jälkeen vielä pukitellut sarjassa.

Tunnilla Royn lisäksi tarpoivat Riku, Bandit, Viki ja Prinssi. Kahdella viimeksimainitulla ratsasti kaksi kokemattomampaa ratsastajaa ja sen huomasi. Nimittäin siinä, miten ponit otti kaiken irti laiskottelun mahdollisuudesta. Molemmat suorastaan nukkuivat tunnilla.

Ekana kevyessäravissa tultiin keskihalkasijaa ja kohti tötteröä piti taivuttaa. Tötteröltä voltti vasempaan ja seuraavalle tötsälle samalla tavalla. Voltin jälkeen suoristus ja kaula suorana kohti toista päätyä. Sitten sama oikeaan voltaten.

Laukassa tehtiin vain yksi voltti. Sepä olikin hankala tehtävä laukassa. Nimittäin pimeys ja vellimärkä kenttä vaikeuttivat tehtävää.

Ennen vasenta laukkaa, Bandit sai jonkun hepulikohtauksen ja sillon läks! Hillurilaukkaa toiseen päätyyn, kunnes ratstaja sai hevosen haltuun. Prinssi lähti perästä, mutta kiskaisu ohjista sai ponin takaisin ruotuun. Erikoiskuolaimet toppaa hulluimmankin kohtauksen. Roy otti takajaloilla kaksi hyppyä eteenpäin, mutta olin satulassa kuin liimattu. Ja se loppui siihen. Lopputunti meni kohtauksitta.

Loppuajan ympyrällä me kokeneemmat saimme taas hikihatussa pitää hevoset ja ponit liikkeessä, samalla kauniisti kaulaa taivuttaen ja asettaen. Vähemmän ratsineet keskittyivät saamaan nukkuvat ponit eteenpäin.