Elovena poiki tänä aamuna. Isänä tomi VH Mascol Mugsy F 95351 ja kuten kaikki arvaa, sonnihan sieltäkin tuli. Emän vetimet on kyllä kaikkien aikojen vitsi!! Vetimet on oikeat pallot. Neljä enemmän tai vähemmän suurta palloa. Että mitenkähän tuo kone niissä pysyy, mietin sitä jo aijemmin.

Vasikka olisi aivan upean värinen, kun vain olisi ollut lehmä...

Koipi oli heti alkuunsa hirtettävä kiinni. Ei saanut edes jalkamerkkiä vaihdettua ilman. Lypsykoneella ei irronnut mitään. Ei sitten yhtään mitään. Sain lopulta käsin nyhdettyä ehkä desin. Elovenan poika sai Urut-lehmän terniä.

Iltatöillä annettiin tuoreelle rouvalle maitohormoonia, josko irtoaisi paremmin. Asemalle tullessa rouva jo suihkusi maitoa. Tämäpä ei elukkaa miellyttänyt ja täytyy sanoa, että jalan kiinni saaminen oli puhtaasti väistelyn ja tuurin summa. Väistin, kuin ihmeen kaupalla tappavan potkun päähän. Koipi viuhui ilmassa, kuin viikate. Lopulta juonin jalan kiinni. Laitoin kaksi narua. Maitoa lähti tällä kertaa kolmisen litraa. Loput elukka valutti parrelle. Kun kolmannella lypsyllä meillä vasta tyhjäksi lypsetään. Se on sitten huomenaamuna se "ilo".

Täytyy sanoa, että äitinsä tytär. Vitamiini oli kauhea lypsettävä ja Aronialtakin pannaan koipi kiinni. Sukuvika...